reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

nie należy się przejmować wagą w ciąży, najważniejsze jest zdrowie maluszka :) dobra dieta i ćwiczenia to podstawa, nie ma co się katować, by wciskać się w rozmiar S
Pewnie, my się wciskamy w xxl więc bez spiny :D

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Ja to się już w xxl dawno nie mieszczę, no ale...
Mdłości mnie dopadły. Momentami sama nie wiem, czy wyjść z toalety czy lepiej w niej zostać bo mogę nie dobiec. Cudowne chwile :p

Cześć dziewczyny :)
Na wątku bardziej gorąco na na dworze ;)
Paulina 37+1 to już bezpiecznie rodzić to już donoszona ciąża mój misiek tak się urodził .
Zuza co do koszul to jak byłam to dają jednorazowe jedne wiązane niebieskie i normalne zielone i długość bi szerokość dobra jeszcze miałam luz ;)
Xbumx też miałam takie skoki jak i Ty i tylko dopegyt .Mi lekarz zawsze mówił że jak to drugie jest wyższe niż 95 to dopiero wtedy można się martwić .Ja miałam skoki 250/150 -180/130 i dotrwałam do końca z paskudnymi bólami głowy na które nic nie pomagało .
Szafirek bezcenne chwile nie zazdroszczę ,bo od 5 tygodnia do 24 męczyły mnie mdłości i wymioty.Po wodzie niegazowanej , gorzkiej herbacie i sucharach było troszkę lepiej :)
Ciekawe która pierwsza urodzi ? Trzymam mocno kciuki :)
U Nas troszkę lepiej ,bo mąż przyjechał i przejął trochę opiekę nad małym.Chodzi za mną i mówi jak zmalałam od urodzenia Miśka . Stwierdził że przez te dwa tygodnie jestem chudsza :) I najlepsze pytanie jakie mi zadał Ty mnie chcesz zostawić ,że tak się zmieniasz ?
Miłego popołudnia i jak coś szybkich i bezbolesnych porodów :) Buziaki :*

dqprh37147u4tr1q.png

Mnie to ominęło w obydwoch ciazach. W tej miałam tylko mdłości ale bez wymiotowania.

Laski zamówiłam pierwsZy różowy sweterek [emoji85][emoji85][emoji85]
Śmiesznie będzie jak za 3tyg powie że jednak chłopiec [emoji23]

hchy43r8h8l5x99d.png

Ja dzisiaj dostałam znowu porcję ciuszków od koleżanki, już się suszą na balkonie, a jutro pewnie będę prasować. Miło tak coś czasem dostać od kogoś :)

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Mimi ja też kupiłam różowe legginsy:) Później wydałam znajomej;)
Paulina jak tam,podejrzałaś dziś Kalinkę?Nie potrafię tego opisać,po prostu czuję że poród się zbliża wielkimi krokami...
Parampampam to prawda:) Ja większość ciuszków mam od kokeżanki i kolegi męża:)

Ostatnia edycja:
Tak, mialam usg. Kalina przybrała przez tydzien tylko 200g, wazy 2200 ale dobre mam warunki w brzuchu wiec to nie decyduje o ewentualnym przyspieszonym porodzie tylko cisnienie. Odebralam wynik paciorkowca i jest dodatni takze czeka mnie antybiotyk.
Ja na majtkach zauważyłam taki lepki sluz nie wiem czy to czop czy nie. Ale siedze w szpitalu to mi wszystko jedno, jak sie zacznie to mam blisko. ;)

Mimi moze zaczarujesz tym rozowym sweterkiem i bedzie córka.

Mąż się śmiał od początku ze na teście ciazowym była różowa końcówka i to znak ze będzie dziewczynka hehehe
Najwyżej i ja spakuje sweterek i czapeczki na strych....

Kalinka malutka ale trzeba pamiętać ze usg jest obarczone błędem.
Od nas z rodziny dziewczyna urodziła tydzień temu i dziewczynka miała być malutka A wazyla 3700.

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Do góry