reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Parampampam ruzumiem Cię doskonale z tym obrzydzeniem do samej siebie...:( A co dopiero w szpitalu...Na porodówce to pewnie będzie się ze mnie lało:( Wstyd...
A,dziewczyny miałam pytać,zabieracie swoją koszulę do porodu czy chcecie rodzić w szpitalnej?

reklama
Zuza mi ciśnienie mega skacze , wczoraj miałam 160/95 najwyższe - ale u mnie pomimo brania tabletek jest wiecznie skaczące...
Wieczorem ucichło do 141/85 ...

Paulina 37tc to taki juz spokojnie , mozna rodzić hyba , ze dzidzia malutka...
Kochana ja mam prawie dziennie takie - biorę tabletki itp. - zapisy robie ciśnienie mam mierzyć 5xdziennie.
U mnie problem w tym , ze skacze ja moge miec 160/90 a za 30-60min w normie...

Zuza to dobrze nie hehe [emoji3]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 31tc [emoji594]
30t0d

Ja mam spakowane 3 koszule, w tym jedna taka, co mi nie będzie szkoda, jak się zaplami przy porodzie i pójdzie w śmietnik. W sumie mi wszystko jedno, czy w swojej, czy w szpitalnej, ale jakby co to mam taką.

Według aplikacji mam 13 dni do terminu. Kurcze, chciałabym, żeby samo się zaczęło, boję się wywoływania...

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Najlepiej mieć swoją.
Ja pamiętam jak trafiłam w 7mcu do szpitala bez torby i dali mi taka koszule ze ledwo w nie weszłam i prawie tylkiem swiecilam :/ dobrze ze za chwilę mąż przywiózł mi moje rzeczy

hchy43r8h8l5x99d.png

A mnie znowu zmęczenie dopadło...Chyba się zdrzemnę:/ I tak jestem sama w domu:(
Parampampam ja też mam trzy koszule spakowane ale w szpitalach podobno tak gorąco że dziewczyny się co i rusz przebierają...Te szpitalne są śmieszne:p

Dziewczyny ale dozujecie napięcie. Jeszcze skończy się tak, że urodzicie w ten sam dzień :).
Niezazdroszcze Wam tych upałów na końcówce, ale z drugiej strony będziecie mogły szybciej z pociechami wychodzić na spacery:)

O rany, wrze od rana. Dziewczyny trzymam mocno kciuki. Zaraz będzie wysyp maleństw, super!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza a cos czujesz, cos cie boli ze myslisz ze urodzisz?
Parampampam wiem o co chodzi, ja sie w sumie ciesze z tego wczesniejszego porodu, zbrzydlo mi chodzenie w ciazy. Szczegolnie ten 9 miesiac jest lipny. Trzymam kciuki by u ciebie cos ruszylo.

Bum i nic nie mowia na te twoje cisnienie? Do szpitala nie wysylaja?

Ja wolalabym rodzic w szpitalnym wdzianku bo mi troche szkoda marnowac swojej koszuli zwlaszcza ze mam 3 takie do karmienia i na pewno je wykorzystam.

Zuza a cos czujesz, cos cie boli ze myslisz ze urodzisz?
Parampampam wiem o co chodzi, ja sie w sumie ciesze z tego wczesniejszego porodu, zbrzydlo mi chodzenie w ciazy. Szczegolnie ten 9 miesiac jest lipny. Trzymam kciuki by u ciebie cos ruszylo.

Bum i nic nie mowia na te twoje cisnienie? Do szpitala nie wysylaja?

Ja wolalabym rodzic w szpitalnym wdzianku bo mi troche szkoda marnowac swojej koszuli zwlaszcza ze mam 3 takie do karmienia i na pewno je wykorzystam.
W ciąży z Leną mialam tak samo , nic innego w szpitalu mi nie podawali jak dopegyt , który biorę tak samo w domu... Wizyty mam co 3 tyg - teraz beda co 2tyg i co wizyte robie mocz , crp, bc - wiec sprawdza czy wszystko ok.
Nic innego i tak mi nie zrobią ...
Ja z Lenka lezalam od 32tc do 39tc i ro był koszmar .
Gin mówił , jak ciśnienie bedzie sie długo wysokie utrzymywać np 2 dni to dopiero jechać na ip.
A ja nie mam np codziennie takie wysokie te ciśnienie, dzisiaj po 2 pomiarze wszystko ok 130/90max... Wczoraj mnie trzymało dzis juz puścilo.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 31tc [emoji594]
30t0d

reklama
nie należy się przejmować wagą w ciąży, najważniejsze jest zdrowie maluszka :) dobra dieta i ćwiczenia to podstawa, nie ma co się katować, by wciskać się w rozmiar S

Do góry