Nic nie mierzyłam, zawsze miałam okres jak w zegarku co 28 dni, zawsze w nd, od 2 cykli skróciły mi się do 24, ostatnie krwawienie było czarne, stąd wizyta u ginki. Mówiła żebyjeszcze pół roku popróbować i wtedy będziemy szukać przyczyny. Z usg nie ma żadnej patologii, czekamy na wyniki cyto. Ciągle się zastanawiam, czy waga może miec na to wpływ -waże 88 kg przy 160cm wzrostu.
reklama
kamkaz
Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny. Pozwoliłam sobie do Was napisać, gdyż chciałabym dowiedzieć się od Was kiedy pierwszy raz poczułyście ruchy dziecka? Otóż jestem w 17 tyg i póki co narazie kompletnie nic nie czuję, a niestety też mam zbędny zapas i to nie tylko na brzuchu. Długo musiałyście czekać aż poczułyście ruchy??? Pozdrawiam
rurka
kamkaz hej
ja w pierwszej ciąży szybko czułam ale i chudsza dużo byłam bo zaczynałam z 61kg
w drugiej ciązy dopiero w 21 tyg poczułam ruchy ale i waga juz wyższa bo startowałam z 78kg chyba
a teraz też start ok 78-80 kg i ruchy czułam od 18/19 tygodnia (mój lekarz twierdzi że to za wcześnie i nie mogłam jeszcze czuć ...)
nie martw się
milady ... moim zdaniem to nie waga bezpośrednio ... jesli już to hormony ... a one z waga lubią się zmieniać ...
ja w pierwszej ciąży szybko czułam ale i chudsza dużo byłam bo zaczynałam z 61kg
w drugiej ciązy dopiero w 21 tyg poczułam ruchy ale i waga juz wyższa bo startowałam z 78kg chyba
a teraz też start ok 78-80 kg i ruchy czułam od 18/19 tygodnia (mój lekarz twierdzi że to za wcześnie i nie mogłam jeszcze czuć ...)
nie martw się
milady ... moim zdaniem to nie waga bezpośrednio ... jesli już to hormony ... a one z waga lubią się zmieniać ...
lucalew
Witajcie dziewczyny. Pozwoliłam sobie do Was napisać, gdyż chciałabym dowiedzieć się od Was kiedy pierwszy raz poczułyście ruchy dziecka? Otóż jestem w 17 tyg i póki co narazie kompletnie nic nie czuję, a niestety też mam zbędny zapas i to nie tylko na brzuchu. Długo musiałyście czekać aż poczułyście ruchy??? Pozdrawiam
Kamkaz ja czułam dość szybko bo ok 16 tc ale spokojnie masz jeszcze czas po 20 któryms z reguły się odczuwa pierwsze ruchy. Zależne to jest nie może od tkanki tłuszczowej ale ułożenia dziecka czy łożyska.
kamkaz
Rurka witaj i tutaj Jak tam Lili???
Dziękuję Wam dziewczyny. Zaczęłam się już powoli martwić, bo rozmawiałam z jedną dziewczyną która jest w 14 tygodniu i ponoć czuje wyraźne ruchy dziecka już od jakiś 2 tyg. Na początku nie mogłam w to uwierzyć, ale teraz zaczęłam się już denerwować.
Ale poczekam jeszcze troszkę na te kopniaczki. Już się nie mogę ich doczekać...
Dziękuję Wam dziewczyny. Zaczęłam się już powoli martwić, bo rozmawiałam z jedną dziewczyną która jest w 14 tygodniu i ponoć czuje wyraźne ruchy dziecka już od jakiś 2 tyg. Na początku nie mogłam w to uwierzyć, ale teraz zaczęłam się już denerwować.
Ale poczekam jeszcze troszkę na te kopniaczki. Już się nie mogę ich doczekać...
lucalew
Kamkaz witaj. Ja poczułam w 18 tc. A kopniaki dopiero ok. 21 tc.
14 tc na ruchy to raczej niemożliwe. Pewnie jelita ;-)
Lisica możliwe serio aczkolwiek bardziej jako tzw trzepotanie niż kopniaki :-) Ja na początku też wmawialam sobie ze to nie możliwe ale jednak. Nie mniej jednak martwić bym się zaczęła gdybym po 20 któryms tygodniu nie czuła ruchów.
reklama
Podziel się: