reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Nic nie mierzyłam, zawsze miałam okres jak w zegarku co 28 dni, zawsze w nd, od 2 cykli skróciły mi się do 24, ostatnie krwawienie było czarne, stąd wizyta u ginki. Mówiła żebyjeszcze pół roku popróbować i wtedy będziemy szukać przyczyny. Z usg nie ma żadnej patologii, czekamy na wyniki cyto. Ciągle się zastanawiam, czy waga może miec na to wpływ -waże 88 kg przy 160cm wzrostu.

reklama
Witajcie dziewczyny. Pozwoliłam sobie do Was napisać, gdyż chciałabym dowiedzieć się od Was kiedy pierwszy raz poczułyście ruchy dziecka? Otóż jestem w 17 tyg i póki co narazie kompletnie nic nie czuję, a niestety też mam zbędny zapas i to nie tylko na brzuchu. Długo musiałyście czekać aż poczułyście ruchy??? Pozdrawiam

Ja takie motylki poczułam ok 21-22 tc, kopniaki jakieś 2-3 tyg później.
Ale reguły nie ma,zależy jak się dziecko ułoży. Nadwagą się nie martw,jeszcze poczujesz,aż ci się odechce tych ruchów ;)

kamkaz hej :)

ja w pierwszej ciąży szybko czułam ale i chudsza dużo byłam bo zaczynałam z 61kg
w drugiej ciązy dopiero w 21 tyg poczułam ruchy ale i waga juz wyższa bo startowałam z 78kg chyba
a teraz też start ok 78-80 kg i ruchy czułam od 18/19 tygodnia (mój lekarz twierdzi że to za wcześnie i nie mogłam jeszcze czuć ...)
nie martw się :tak:

milady ... moim zdaniem to nie waga bezpośrednio ... jesli już to hormony ... a one z waga lubią się zmieniać ...

Witajcie dziewczyny. Pozwoliłam sobie do Was napisać, gdyż chciałabym dowiedzieć się od Was kiedy pierwszy raz poczułyście ruchy dziecka? Otóż jestem w 17 tyg i póki co narazie kompletnie nic nie czuję, a niestety też mam zbędny zapas i to nie tylko na brzuchu. Długo musiałyście czekać aż poczułyście ruchy??? Pozdrawiam

Kamkaz ja czułam dość szybko bo ok 16 tc ale spokojnie masz jeszcze czas po 20 któryms z reguły się odczuwa pierwsze ruchy. Zależne to jest nie może od tkanki tłuszczowej ale ułożenia dziecka czy łożyska.

Rurka witaj i tutaj :) Jak tam Lili???
Dziękuję Wam dziewczyny. Zaczęłam się już powoli martwić, bo rozmawiałam z jedną dziewczyną która jest w 14 tygodniu i ponoć czuje wyraźne ruchy dziecka już od jakiś 2 tyg. Na początku nie mogłam w to uwierzyć, ale teraz zaczęłam się już denerwować.
Ale poczekam jeszcze troszkę na te kopniaczki. Już się nie mogę ich doczekać...

Kamkaz witaj. Ja poczułam w 18 tc. A kopniaki dopiero ok. 21 tc.
14 tc na ruchy to raczej niemożliwe. Pewnie jelita ;-)

Kamkaz witaj. Ja poczułam w 18 tc. A kopniaki dopiero ok. 21 tc.
14 tc na ruchy to raczej niemożliwe. Pewnie jelita ;-)

Lisica możliwe serio aczkolwiek bardziej jako tzw trzepotanie niż kopniaki :-) Ja na początku też wmawialam sobie ze to nie możliwe ale jednak. Nie mniej jednak martwić bym się zaczęła gdybym po 20 któryms tygodniu nie czuła ruchów.

reklama
Do góry