reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Ale ja napisałam odnośnie postu Kamkaz ;-) 14 tc i ktoś czuje wyraźnie ruchy od 2 tygodni. Czyli ruchy w 12 tc? No wybacz - niemożliwe.

mi też wydaje się to niemożliwe ! a najczęściej dziewczyny w pierwszych ciążach piszą że tak szybko czują ruchy ... myślę ze mylą z ruchami jelit albo doszukują się na siłę ;-) wiadomo każda chciałaby już to czuć ... bo to cudowne uczucie jest :-D ale spokojnie do 22 tc czekaj bez stresu :) czasami nie czuć trzepotania tylko od razu łup :-) ja tak miałam w 2 ciąży ...

a u nas dobrze ... młoda trochę świrowała po szczepieniu od czwartku marudna była nad ranem krzyczała biedna mi noce niespokojne... nadal często się budzi ... bo ok 1 w nocy potem ok 3 i 5 6 7 8 :szok: więc od 5 to już ze mną śpi ... a było tak pieknie ...ehhh budziła się dopiero o 5.30 i spała do 9 heheh gdzie te czasy????
z wagą lipnie bo skacze mi wczoraj było 70.5 a dzisiaj znowu 71.6 i tak w kółko woda mi sie zatrzymuje i spada ... tracę motywacje przez to ...:( a teraz mój cel to 65 kg !!!! wydaje się odległy i nierealny ... ale już tyle zrzuciłam ze musi się wreszcie udać i to!

Moja Lila jeżeli chodzi o jedzenie to super. Ale jest na mm. Je 4 razy po 150 ml, przerwa nocna ostatnio po 11 godzin. Ale nie chcę chwalić żeby się to nie zmieniło ;-)
My mamy dopiero szczepienie pierwsze w czwartek. Trochę się boję. Szczepiłaś skojarzonymi czy na fundusz?
U mnie,waga też skacze. Ale wczoraj byłam biegać. Całe 2,5 km :-/ a dziś juz zaliczony spacer 4,6 km. Biorę się za siebie.

Lisica no u nas właśnie też była długa przerwa dopóki nie zaczął się skok rozwojowy .. mała ruszyła z obrotami i pełzaniem ale za to więcej potrzebuje posiłków w nocy :)
super że się wzięłaś za siebie ... ja też znowu zaczęłam ćwiczyć!!!!!!!!!!!! BRAWO MY :) :) tak trzymamy!!!!!!!!

Cześć. Sprawdziłam i w 12tc młody.miał całe 4,5cm wiec nie wydaje mi się by ktokolwiek czuł ruchy takiego drobiazgu:) na pewno niedługo poczujesz.
Ale w pierwszej ciąży jest to zwykle po 20tc. Mi lekarka mówiła że jak do 24 nie poczuje to będziemy go pobudzać :)

Rurka no to masz niezłe pobudki,zwariować można.
Ja mam już dość tych skoków, u nas od miesiąca chyba już trwa. Młody na zmianę kochany i marudny że mam ochotę uciec.
Noce tez różnie,czasem śpi całą, czasem się budzi i chce smoczek a czasami to przechodzi samego siebie,jak np dziś wstał o 3:30 i dopiero ok 5 udało mi się go uspac. Oczywiście jeść.nie chciał :/
Rano znowu grzeczny był,byliśmy na długim.spacerze pierwszy raz w spacerowce a po powrocie przez 1,5h darł się bóg wie czemu. Oczywiście ani jeść ani pić nie chciał z rąk się wyrywal...
Macierzyństwo mnie wykancza. Jak tak dalej będzie to będę musiała iść do psychiatry po jakieś tabletki bo czuję że wariuje;(

reklama
Do góry