reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

No to fajnie:) Wczęsnie miałaś tą wizytę:) weronikazzz, a Ty już czujesz kopniaki??

Dziewczyny, mi jutro mija połowa ciąży... W/g pamiętnika:) Bo ja w pamiętniku mam 7 i 1 dzień, a tu nie ma 7 dnia tylko taki jakby zerowy;p I w/g wszystkich moich suwaczków dzisiaj jest połowa ciąży:D

kongratulejszyns miszczu!

ja nie wiem do konca czy to to. miało być "trzepotanie rybki" a ni chu chu nie potrafię określić czy to rybka czy nie rybka. coś tam czuję, a dziś zaraz po przebudzeniu coś jakby rybka to było. więc to może to? ale ja chyba gruboskórna jakaś jestem i takiego boskiego olśnienia że się dziecię poruszyło w mym łonie nie odczułam ;)

reklama
no i jestem powizytowo. wszystko gra i buczy, astronaucie serce wali jak młot (młoteczek może) a ja 2 kg do przodu. madafaka... :baffled:
krakowianka a Ty już po czy jeszcze przed? ;)

Ja wizytę mam ok. 18:00, więc jeszcze trochę czasu mam na..........przetrawienie dzisiejszego obżarstwa:sorry: Zaczęło się na eklerze, naleciało mnie, ale myślę, jeden eklerek to nie taka zbrodnia znowu, a poza tym dopiero 10:00 :D
Później obiadek na mieście (makaron z warzywami + ciastko z kremem, wrrr!). Przyjeżdżam do domu ok. 14 a mama mówi, że właśnie smaży kaszankę z cebulką - oczywiście nie popuściłam, jak na rasowego łakomca przystało, po kaszance mówi, że kupiła pishingery z krówką...........oczywiście nie odpuściłam:baffled:

Mam nadzieję, że chociaż płeć poznam na wizycie - taka miła niespodzianka będzie po niemiłej chwili związanej z ważeniem, buuuu!!

Ainhoa serdecznie gratuluję, a kopniaków zazdroszczę !! :) Ja jeszcze nic nie czuje, tzn. są jakieś bulgotki i ciurgorki, ale te zawsze były, mój żołądek od zawsze był bardzo głośny. Więc czekam również na prawdziwe kopniaki!

Ostatnia edycja:
Ainhoa serdecznie gratuluję, a kopniaków zazdroszczę !! :) Ja jeszcze nic nie czuje, tzn. są jakieś bulgotki i ciurgorki, ale te zawsze były, mój żołądek od zawsze był bardzo głośny. Więc czekam również na prawdziwe kopniaki!
Właśnie sprawdziłam w pamiętniku - pierwsze kopniaki były w 18 tygodniu i 4 dniu:) Jeżeli chcesz trochę szybciej je poczuć to połóż się na plecach z wyprostowanymi nogami i wsłu**** się w podskakujący brzuch, ja pierwsze kopniaki poczułam w pozycji tyłka na poduszce;p tzn. takiej wygiętej;p

Aihoa - z tego, co pamiętam w pudełku szpitalnym był egzemplarz "maluszka". Do tego kuuupa jakiś instrukcji obsługi do dziecka od 0 do roczku.
No ale nie gwrantuję, że dalej coś takiego jest i że w Waszych szpitalach też. Najlepiej zapytać mam, które właśnie rodziły.

Krakowianka - spokojnie zrzucisz po porodzie :-)

Hey wszystkim mamusiom:)

Jestem tu nowa,i od jakiegoś czasu przeglądam forum i muszę powiedzieć że podniosło mnie trochę na duchu, bo ja sama nie należę do drobnych kobiet i wydawało mi się do tej pory że tylko ja jestem taka duża i w dodatku jeszcze w ciążę zaszłam ( bardzo wyczekiwaną), co oczywiście wiąże się z dodatkowymi kilogramami:) Jest to moja pierwsza ciąża, i od początku cierpię na mdłości i wymioty i być może dlatego od początku ciąży schudłam już 11kg, teraz kiedy moje mdłości powoli dobiegają końca a przynajmniej mam taka nadzieje, obawiam się że nadrobię te kg dwukrotnie i trochę mnie to przeraża:(
Pozdrawiam serdecznie

Nieska dwukrotnie na pewno nie :) Ale fajnie masz.. bo nie zaczynasz od razu od + :)
Krakowianka możesz jeszcze nie czuć kopniaków bo przecież to pierwsze dziecko i jeszcze wcześnie.. nawet leżenie do góry nogami tego nie przyspieszy.. małe da o sobie znać kiedy samo będzie miało na to ochotę.. ja pierwsze kopniaki czułam od 19t 6 d i to i tak wcześnie.. nie które dziewczyny piszą że czują nawet po 23 tyg, wiec to różnie bywa..
widziałyście, już 2 czerwcówki się rozpakowały:)

Nieska dwukrotnie na pewno nie :) Ale fajnie masz.. bo nie zaczynasz od razu od + :)

Krakowianka możesz jeszcze nie czuć kopniaków bo przecież to pierwsze dziecko i jeszcze wcześnie.. nawet leżenie do góry nogami tego nie przyspieszy.. małe da o sobie znać kiedy samo będzie miało na to ochotę.. ja pierwsze kopniaki czułam od 19t 6 d i to i tak wcześnie.. nie które dziewczyny piszą że czują nawet po 23 tyg, wiec to różnie bywa..
widziałyście, już 2 czerwcówki się rozpakowały:)
A co tak wcześnie?? Mam nadzieję, że wszystko w porządku...
Ja poczułam kopniaki jak wygiełam się z brzuchem do góry, napisałam to na forum, ale nie pamiętam gdzie i okazało się, że nie byłam jedyna, która w ten sposób poczuła kopniaki. Teraz potrafię siedzieć, a nie zawsze czuję, ale najbardziej czuję jak leżę wyprostowanana plecach:)
Dzisiaj idę na wizytę, w zasadzie to tylko po Luteinkę, ale zobaczymy co tam u naszej piłkarki słychać, boję się, bo od soboty się nakichałam i nadmuchałam i bolał mnie wczoraj brzuch od tego;/ Od wczoraj nawet po domu chodzę w czapce...

Nieska, ja zaczęłam od -4 kg i póki co jeszcze nie przybrałam, ale zważę się znowu jak wyzdrowieje, bo teraz boję się rozebrac do rosołu;p

reklama
Dzięki dziewczyny za dobre słowo:)
A tak z innej beczki mam do was pytanie, czy możecie polecić jakiś fajny sklep internetowy z ubraniami dla większych mam,szczególnie chodzi mi o sukienki. Tak sobie wymarzyłam ze jak tylko pogoda będzię łaskawsza to będę chodzić w sukienkach, ale co tu dużo mówić w rozmiarze 46 ciężko jest kupić coś fajnego...

Do góry