reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Colorado racja.... ja kiedyś też dużo mniej wazylam A ciuchów nie moglam dostać. Teraz są różne rozmiary. Na szczęście [emoji2]

Jotka witamy [emoji1] i trzymamy kciuki :)
My wszystkie tu z takim samym problemem.
Z jaka waga zaczynasz?

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Parampampam Filip wczoraj skończył 19 tygodni.

Co do wychowania jedynaka to tutaj obawiam się samej siebie. Boję się że Młodego rozpieszcze, rozpuszcze jak dziadowski bicz;) a chyba mam do tego predyspozycje już teraz. Do tego jestem nadopiekuncza. Sama byłam jedynakiem przez 8 lat i teraz z persektywy czasu stwierdzam że byłam strasznym dzieckiem. Jak mama urodziła brata bylam strasznie zazdrosna, a jak był większy to mu dokuczalam. Wiem że dużo zależy od wychowania, i znając siebie, swoje starania o ciaze i później walkę o donoszenie jej - mam pewność że będę Filipa rozpieszczac. Tak długo na niego czekałam i walczyłam. Czasami myślę, że byłam złym inkubatorem i teraz chce mu to wszystko wynagrodzić. A o drugim dziecku też myślimy, i to w przeciągu 2 lat chciałabym znowu zaciążyć:). Ot takie moje marzenia.

A propo sukienek, w ciąży kupowałam obcisłe sukienki żeby podkreślić brzuszek. Na chrzciny chrzesniaka męża miałam obcislą czerwona sukienkę przed kolano. I czułam się cudownie. Teraz sobie nie mogę pozwolić na takie eksponowanie sadełkiem.

Witamy nową mamusie:)

Ja również witam nowa mamę :)

Kasia, czekam aż moja będzie w takim wieku :D chociaż i tak jest już lepiej, te pierwsze tygodnie dziecka są dla mnie dziwne, kiedy ono jeszcze jest takie niekumate totalnie.

Dojrzewam do decyzji o zatrzymaniu laktacji. Karmienie piersią jest totalnie nie dla mnie. Zawsze to wiedziałam, ale chyba liczyłam, że będzie łatwiej, że laktacja lepiej się rozkręci i nie będzie takiej walki o każdą kroplę. Za dużo mnie to stresu kosztowało.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Ja również witam nowa mamę :)

Kasia, czekam aż moja będzie w takim wieku :D chociaż i tak jest już lepiej, te pierwsze tygodnie dziecka są dla mnie dziwne, kiedy ono jeszcze jest takie niekumate totalnie.

Dojrzewam do decyzji o zatrzymaniu laktacji. Karmienie piersią jest totalnie nie dla mnie. Zawsze to wiedziałam, ale chyba liczyłam, że będzie łatwiej, że laktacja lepiej się rozkręci i nie będzie takiej walki o każdą kroplę. Za dużo mnie to stresu kosztowało.

Kochana nie ma się do męczyć. Teraz mm sa naprawdę dopracowane :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Wiem, Mimi, dzięki za wsparcie :) wiem, że to głupie, ale najbardziej się boję krytyki że strony pediatry i położnej, która jeszcze dwa razy ma mnie odwiedzić. Od porodu czuję ciągle tę głupią presję na karmienie piersią mimo że totalnie mi to nie idzie.

Ja Cię rozumiem. Ja nie czuję powolania do karmienia i nie będę tego robiła na siłę. Trudno co tam sobie powiedzą czy pomysla. ... jeśli chcesz to spróbuj smarować całe piersi spirytusem. Mi to właśnie zatrzymalo laktacje w 1 ciąży i nie musiałam się nikogo prosić o żadne tabletki ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Jestem po USG
smile.png

6,5 cm szczęścia, dwie rączki, dwie nóżki, po 5 paluszków
bardzo niskie ryzyko wad genetycznych
kość nosowa widoczna, przezierność karkowa w normie
prawidłowe przepływy
łożysko na tylnej ścianie wysoko
serduszko bije miarowo 162 uderzenia na minutę
Maluszek się wiercił ale gin bardzo zadowolona. Test Pappa jutro.
Jestem bardzo zadowolona :)

Do góry