reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ainhoa śliczne te bodziaki!! Ach, jak patrzę na dziewczęce ciuszki to mnie czasem skręci, że nie będę miała córeczki do strojenia w te cudeńka;-) Ale tłumaczę sobie, że syn to jednak syn - pierworodny, zapewni przedłużenie rodu :-) A córunia mam nadzieję następna w kolejności :-D

reklama
Ale jak patrze po chłopięcych ciuszkach to też są ładne, zwłaszcza te Disney'a... No i mniej się wyda na chłopa, to fakt:D

A rzeczywiście, siostra mojego A. ma chłopca co prawda, ale to już inne nazwisko:D Spróbujemy dalej z chłopcem, ale to za parę lat;) Kurcze, wstałam na chwilę rano, zjadłam dwie skibki chleba, próbowałam położyć się z powrotem, ale męczy mnie zgaga:(

Przyszedł wózek Zuzki, jako, że jestem sama w domu dałam rade wyciągnąć tylko nosidełko, włożyłam do niego lalkę Zuzki, którą mama kupiła jej na chrzest hehe (ubranko lalki jest prane dlatego taka goła jest;p)

DSCN2762.jpg DSCN2761.jpgFotelik wydaje mi się wielki, ale to chyba dobrze na dłużej starczy:D Aczkolwiek wyczytałam, że niektóre foteliki nie mieszczą się w pasy:O...

Ostatnia edycja:
Ainhoa ja na Twoim miejscu na początek kupiłabym najmniejszą jedną lovelę gdzieś w sklepie do przetestowania, gdyż lovela bardzo często uczula dzieci - na sali na której lezałam po porodzie połowa dzieci dostała uczulenia na lovelę a położna mówiła że lovela nadaje się od 3 miesiąca i kazała prać w płatkach mydlanych. pozdrawiam

ainhoa śłiczne te nosidelko, prześliczny kolor i jestem pewna że zuzisie spodoba, a jak bedzie pięknie wyglądała w tym kolorku mm miodzio:-)

te ciuszki z disneya masz przecudowne, gdybym tylko ja wiedziala kto tam mieszka..mam nadzieje ze niedlugo sie dowiem:-D

Nie zaglądałam tu jakieś 5 miesięcy, a temat rozwinął się niesamowicie :) Super :)
Gratuluję Kłaczkowi drugiego maluszka, szalejesz!
Moja Ewcia ma już 5,5miesiąca, dalej uczulenie na mleko, więc moja waga stoi w miejscu praktycznie. Do czasu aż jadłam twarożki i inne takie pyszności, to ślicznie spadało,a teraz niestety. Jeszcze troszkę się pokarmimy, a potem trzeba się do porządku doprowadzić :)
Mała rozwija się normalnie mimo mojej otyłości w ciąży, ba! znajduje się w dolnej granicy wagowej w stosunku do swojego wieku, także może nie odziedziczyła po mnie tego, co najgorsze :) Oby!

Gratuluję wszystkim, które się już rozpakowały :) i nowym Kuleczkom również.

Madzialenka, poki nie wiedzialam na pewno ze bedzie synek (przeczuciom wolalam niedowierzac), kupowalam ciuszki uniwersalne - to tez niezla frajda. Spioszki, bodziaki, pajacyki - wszystko co niemowlece i kazdym, byle nie rozowym kolorze. Bo dziewczynka w niebieskim jakos mi nie przeszkadza, a chlopaka w rozu zupelnie nie widze. Wiekszosc ubranek jednak byla biala, zolta, seledynowa itd. + jeansy np. bo to uniwersalne. W ten sposob obkupilam dziecia w calkiem spora garderobe jeszcze zanim minela polowa ciazy. Podobnie lozeczko, wozek, wystroj pokoju. Bo wymyslilam sobie ze w pokoiku bedzie ZOO, wiec dodatki w slonie, zyrafy i inne zwierzaki, posciel podobnie, naklejki na sciany itd. Kiedy okazalo sie ze bedzie na pewno chlopak, juz spokojnie dokupowalam ubranka "meskie".
FasolEwa, dziekuje. Z racji wieku nie odkladam na pozniej decyzji o drugim dziecku. Co do wagi dziecka, to spokojnie, nie obawiaj sie - Karol urodzil sie z waga 3,580kg, wiec byl idealnie srednim noworodkiem. Otyla mama wcale nie musi miec dziecka z zaburzeniem masy ciala, choc czesto strasza hiper- lub hipotrofia plodu.

a my właśnie wróciliśmy do domu 4doby po CC :) Cudnie jest być mamą takiego bąka :) Kot się oswaja, tatuś się oswaja, ja cieszę się spokojem i domowym jedzeniem :D

Pozdrawiam Was wszystkie :D

Nadalka, Ty sie nie opieprzaj, tylko wez sie za rodzenie!:-D
December, nie ze fajnie? Kot to pewnie bedzie czas jakis szerokim lukiem dziecko omijal bo to nowy i strasznie dziwny element wystroju, ktory dziwnie sie rusza, dziwnie pachnie i jeszcze dziwniejsze dzwieki wydaje.

reklama
Do góry