reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
dzieki ;) musze sie jakos uporac z tym wszystkim...
rurka jak twoje krocze po porodzie? bo ja czuje ze cos jest nie tak :/ i wygląda też inaczej :/
moja marta to chyba wazy ok 5,5kg, ide we wtorek do pediatry bo szału dostane z tymi kolkami dziś też masakra, próbowałąm jej taką rureczkę w pupkę włożyć i nie mogłam :/ i się meczyła, jeszcze mi stęka... idę

lucalew super że jesteś w domku i szyjka się wydłużyła :) dbaj o siebie, nie przemęczaj się i tak jak wszystkie dziewczyny radzą śpij ile wlezie bo później może być ciężko
Olucha idź koniecznie do dobrego endokrynologa bo to nie ma żartów z tarczycą. Biedna masz pecha ostatnio no i ta grzybica - może okaże się że jednak nic nie złapałaś? Co do kolek to tak jak było już wspomniane - może Martusia ma nietolerancję laktozy albo całkiem uczulenie? Jak te krostki które kiedyś miała - jeszcze są czy zniknęły?
Widziałam wcześniej ze temat butelek się pojawił. Ja używałam aventu a od ok 1,5 miesiąca używam dr browna z takim specjalnym odpowietrzaczem i u mnie bardzo to pomogło. Wcześniej nie mogłam ich używać bo te najmniejsze smoczki były za duże dla Sebka i strasznie się krztusił, ale jak podrósł to już luzik. Właściwie p tych butelkach i espumisanie kolki odeszły.
Rurka super że relaks taki fajny miałaś :D ja też uwielbiam leżeć w wannie!

Lucalew super ze w domku :-*

Olucha krocze moje ok ... nic mnie nie boli nic nie ciągnie seks tez ok ;-) choć zawsze po porodzie ten pierwszy raz czuje się jak dziewica hahaha a co do wyglądu. ..no cóż po trzech porodach nic już nie będzie takie jak przed hehe no niestety jest to krocze rozciągnięte ale zawsze z tygodnia na tydzień powoli się hmmm uelastycznia nie wiem sama ale jest względnie powiedzmy ...

rozumiem ;) ja jeszcze nie wspolzylam, boje sie nadal :/ teraz czekam na okres po tabletkach...
od kiedy wprowadza się słoiczki i soczki dla dzieci? jak skończy 4 miesiące?
bylam na spacerze wieje jak cholera, wrocilam po godzinie. Moja Marta bardzo malo spi w dzien :/ za to w nocy zaczeła spać dłuzej, po 6, 8 godzin

Tak,po 4 mcu można Wprowadzać zupki jedno-dwu skladnilowe, plus chyba jabłko i :)
A co już.nie możesz się doczekać?
Mój mały w ciągu dnia ucina sobie dwie drzemki tylko. Ale niestety nadal kiepsko śpi w nocy:(
A w ogółe to planujecie same gotować zupki itp czy jedziecie na sloiczkach?

Na początku słoiczki póki mała będzie malutko tego jadła a później będę gotowała

Przy Zuzi gotowałam miksowalam i wekowalam na trzy dni aha pamiętajcie tylko żeby na początku nie dodawać wywaru z mięsa tzn ugotować pierś z kurczaka na przykład w oddzielnym garczku niż warzywa i dopiero samo mięso dodać bo wywar obciąża układ trawienny przynajmniej tak mnie uswiadamiala lekarka w szpitalu jak Zuzia miała 10 miesięcy. A i ja na wodzie źródlanej zawsze gotowałam :)

A w ogóle to miałam fajne linki o rozszerzaniu diety jutro wam wrzucę bo na laptopie mam a w salonie śpi dzisiaj mój nawalony jak kłoda mąż ... tak się spił ze nie zauważył ze przykryl się poduszką zamiast kołdrą hahaha jutro będę się z niego nabijała bo fotkę mu trzasnelam :-D

Ostatnia edycja:
Ktoras z was rozwarza rezygnacje z karmienia papkami? Poczytajcie sobie o metodzie BLW. Mysmy sie zdecydowali na nia z Robciem i byla to jedna z lepszych decyzji.

reklama
Do góry