reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Sliczne te wasze dziedziaczki. Ja ciagle czekam i mysle jak to bedzie jak nasze zycie sie do gory nogami obroci...

Co do chrzcin, bo zapomnialam odpisac na to wczesniej, ja tez planowalam w restauracji zrobic, bo nie moge gnebic mojej mamy zeby sie zajela gotowaniem czy nawet przygotowaniem stolu, myciem itd, gdy ona sama ma tyle pracy przy moim 9-letnim bracie ktory na wozku jezdzi. Pochodze z Rzeszowa i tam chcielismy zorganizowac chrzciny, bo tutaj byloby drogo - po mszy wszyscy ida do pubu i pija, pija, pija..niestety niewiele to ma wspolnego z tym czym powinno, trzeba zaplacic za posilek od osoby a potem jazdy sam musi drinki placic...no i z powodu odleglosci rodzina nie moglaby w calosci przyjechac, tylko sami znajomi...a chrzciny to jednak rodzinna uroczystosc.
Pojecia nie mam ile kosztuje taki obiad w restauracji, ani ile osob bedzie, pewnym jest ze tylko z mojej strony bo moj maz jest jednak z bardzo daleka, a z najblizej mieszkajaca siostra w UK niestety nie rozmawiali od 2 lat...jakies tam rodzinne zatargi.
Mam tez problem z wyborem chrzestnych - chrzestna na pewno moja siostra, choc jest wlasnie w drugiej ciazy a ktos mi powiedzial ze kobiety w ciazy nie powinny byc chrzestnymi, slyszeliscie o tym? Ja nigdy. No i nie mam kogo wzaic na chrzestnego, ze strony mojego meza oni i tak nie sa katolikami wiec odpada, a byle jakiego znajomego nie wezme...z kolei jesli wezme kuzyna, to trzeba bedzie zaprosic cala rodzine, a to daje dodatkowe kilka osob. W katechizmie czytalam ze wystarczy jeden chrzesny tylko, nie musi byc dwoch, choc sama nigdy takich chrzcin nie widzialam,.
Eh, to wszystko jeszcze przede mna, niech sie malenstwo dobrze urodzi a zaczne o tym myslec...i tak trzeba bedzie najpierw kupie urzedowych papierow wypelnic, przetlumaczyc akty urodzenia itd i zalatwiac wszystko na odleglosc...zastanawiam sie czy na to w ogole jest czas przy takim placzacym malenstwie :eek:

reklama
Agnella chrzestny może być jeden. Nie ma po co brać byle kogo. Jeżeli.macie miejsce u mamy to możesz zrobić w domu a zamówić catering jak ja. Koszt to ok 30-40zl od osoby. Bo w knajpie to ok 80-100 zł trza liczyć. Przynajmniej tak u mnie to wyglądało.
A z ta chrzestna w ciąży to są jakieś ludowe przesady itp.

Aisha ja ubieram body na krótki rękaw na to śpioch lub spodenki i koszulka i na to kombinezon polarowy :)

Załączniki

• 1429628167669.jpg
    1429628167669.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 77
  • 1429628181576.jpg
    1429628181576.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 57
ja ubieram tak jak aisha ;) i do tego jeszcze kocyk do wozka klade, no plus czapka rzecz oczywista ;)
ja tez mam problem z chrzestnymi, moj maz sie nie zgadza na tych co ja chce a ja na tych co on chce, i tak wyglada sprawa. Ja sie przyznam ze chrzest robie tylko dlatego zeby mala nie miala problemu z komunią, slubem, bo my do kosciola nie chodzimy wcale.
wczoraj miala taką kolke ze rzucala sie cala na przewijaku, i dusila sie ztego wrzasku! tak sie wystraszylam ze na pogotowie chcialam dzwonic, ale wkoncu ją ululałam przy suszarce. boze cos okropnego te kolki. a dziś spokojniej ją przeszła, ja nie wiem od czego to zależy. tyle nerwów tylko... Karina chyba się wystraszyła moich opowiesci i profilaktycznie Kubie podaję jakieś specyfiki ;) jak tam karina malutki się miewa?
rurka, fajna malutka sobie lezy ;) bes skarpetki chyba jednej jesli dobrze widzę ;)
aisha a co za zabawkę ma mały w łozeczku?

Olucha no z tymi kolkami masz jakiegoś pecha,że nawet żadne leki nie pomagają.
U mnie na razie odpukać ale kolek nie ma. Cały czas podaje ten bobotic forte bo boję się odstawić ;) poczekam aż skończy 3mce i będę stopniowo zmniejszać dawkę i zobaczymy.
O właśnie Rurka teraz dopiero widzę ze bez skarpety :) to tak jak mój,jak ma skarpety to robi wszystko by je zdjąć :)
A Aleks ma w wózku grzechotke powieszona na agrafce i gumce od majtek :) bo teraz często już na spacerze nie śpi tylko sue gapi, wiec musiałam jakoś go zachęcić.bo gapienie się na budę wózka nie jest zbyt stymulujące. Cały czas obiecuje sobie ze mu kupie jakaś karuzele albo coś do wózka ale czasu brak mi wciąż.
A wy macie jakieś zabawki do wózka?

A w łóżeczku ma takiego węża,tez na gumce z majtek ;) i do tego węża są różne zabawki,jedne szeleszcza,inne piszcza itp. Uwielbia go :) czasem i godzinę się bawi,wkładając nogi na niego albo układa się tak,by zabawki do buzi sobie wkładać ;) Hehe

Dobry :)

Olucha nie wystraszyłam sie hehe , ale Kuba tez zaczyna miec gorsze nocki .. Zagazowany jest ..

Ja wczoraj kupiłam do leżenia taki zabawkowy luk i grzechotkę .. Ale u Kubusia jeszcze czas ...

Do dentysty zaraz ide ... W marcu mi sie ząb ukruszył .. A ze jeszcze w ciazy bylam to czekałam lol

Czesc dziewczyny :-)
Fajne te kombinezony :-) ja tez mam jeden ale ostatnio jest tak cieplo u nas ze taki pplarowy to za cieply nawet :-)
Olucha co.do wagi to sprawdz.tarczyce. z tego co pamietam to mialas podobnie do mnie wyniki a mi waga ostatnio strasznir wzrosla. Sprawdzam wyniki i miesiac trmu mialam 0,023 a teraz 12,45 przy normie do 4,2.
Ostatnio chyba przez tarczyce i ten slynny skok rozwojowy bylam tak straznie bez sil ze.nie mialam sily nawet nic napisac.
Karina sliczna sesja Kubusia :-D,
Aisha Aleks pieknie rosnie :-) no i super pajacyka msz dla niego :-) ja nigdzie nir moge fostac w takich kolorach zdecydowanych np granatowym - wszystko takie niebieskie i zielone ;-)
moj sebciu tez wedruje po lozeczku ale.tylko w.gore :-) a u Ciebie jak? W boki tez jak wskazowki zegarka?
Rurka slicznotka z Twojej coruni :) no i ta bosa stopka hi hi same slodkosci :-)
Ostatnio przyplatal nam sie problem :-( u sebusia na jajeczkach pojawilo sie cos - moze to wodniak a moze przepuklina ale zmartwien przy tym cala masa. Dostalismy skierowanie do chirurga na konsultacje i wiecie.ze panstwowo sa szybsze terminy niz prywatnie? Tylko w poradni chirurgicznej nie wiem do kogo ide a prywatnie do polecanego lekarza. Ze tez zawsze musi sie cos przyplaac...

reklama
Madalena to jak ubierasZ sebcia na spacer? U nas tez gorąco,ale wietrzenie. Dziś już w kocyk go nie zawilam.
Ja mam granatowych kilka rzeczy bo bardzo lubię ten kolor. Kupiłam w Tesco i w h and m. Często kupuje tez na allegro. Dużo taniej.
Choć ostatnio zamówiłam komplet ecru brązowy a w realu jest żółty. Mąż się śmieje ze mamy córeczkę :) a po domu to przecież wszystko jedno jaki kolor,i tak ubrudzi:)
Aleks nie wędruje w górę bo ma klin poduszkę,bo ulewa często. Za to w dół i zgodnie z ruchem wskazówek zegara non stop! Czasem idę.tylko po butelkę a on już w poprzek leży :)
Daj znać co u seby i dużo zdrówka. Oby to nie było nic poważnego!

Do góry