reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Nuśka cieszę się, że z pupą małej lepiej.

A wiecie co zauważyłam? Oliwka po nocy ma od ponad tygodnia suchą lub prawie suchą pieluchę. Wieczorem zakładam jej suchą ok 21. i idzie spac. Przez sen w nocy podaję jej 2-3 razy cycucha i budzi się dopiero ok 7 na poranne jedzonko. I o tej 7 pielucha jest sprawdzana i jest zazwyczaj sucha. Dopiero po chwili sika i sika, bo natychmiast robi się pełniusieńka. Wygląda na to, że przez całą noc wytrzymujre, dopiero robi siusiu po obudzeniu. Aż szkoda, że nie można tego wykrzystac i posadzic małej na nocnik, żeby w nim znalazły się siuśki z całej nocy. No ale niestety, do nauki siusiania na nocnik to jeszcze daleka droga, bo najpierw dziecko musi dobrze siedziec :-D

reklama
Naszemu zdarza się nawet w nocy zrobić kupkę,a jak chcę go przebrać(bo boję się o możliwość odparzenia)to się biedak denerwuje,bo jest śpiący.
Ale lepsze to niż leżenie w kupie i odparzona pupcia.:-) :-) :-)

Jenni tez ma tendencje do robienia kupy w nocy lub nad ranem tylko ze ona jak zrobi kupke to wlacza sie u niej problemator i krzyk na cale mieszkanie:tak:

O dziwo, Kubie pełna pielucha nie przeszkadza.Zbudzić go może jedynie głód,a jak się ociągam,to krzyk na całego.
Teraz śpi po spacerze,ostatnio skubaniec nie chce spać na spacerku w wózku.Zasypia na chwilkę i domaga się,by go wyjąć.
No więc trzeba mu pokazywać zabaweczki,a jak denerwuje,to tylko pomaga smoczek.

rozalka moj spacer tez tak wyglada nie ma spania i juz a ze smoczkiem to troche lipa bo mi wypluwa czesto po paru sekundach:baffled: takze co dwa kroki podaje jej smoka

No cóż irtasia27 pewnie nasze dzieciaczki to będą żywe sreberka.Co to będzie,jak zaczną raczkować i chodzić.Wszędzie będzie ich pełno,a my będziemy musiały mieć oczy dookoła głowy,by maluchy coś nie zmalowały.

Na razie boję się wprowadzać inne produkty niż mleko z piersi.Jeszcze poczekamy,az bąbel troszke podrośnie.

Tycia, faktycznie w tym tik-taku jakiś błąd mam- dopiero Ty mi na to zwróciłas uwagę- dzięki:-)

I możesz Tycia dac mi lanie, bo dzisiaj zaopatrzyłam sie w Bebilon 1 i własnie przed chwilą Tosia wypiła swoją pierwszą butlę:-D Bez problemu oczywiście-całą wyduldała. Będę jej jeden posiłek w ciągu dnia zastępować butelką. Tak postanowiłam dzisiaj a zobaczymy co z tego wyjdzie.

Oj to faktycznie Kasiad, straszne przeżycie- współczuję!!!

Tosia w nocy od jakiegoś czasu kupy nie robi, siuśki jej nie przeszkadzają, więc przewijam ją dopiero rano. Pampers waży 100kilo ale przynajmniej nie wybudzam jej w nocy.:tak:

reklama
Do góry