reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

A co do tej skazy to moze macie racje.....juz dawno powinnam sprobowac z tym wyeliminowaniem bialka z diety:zawstydzona/y: :wściekła/y: okropna ze mnie matka :zawstydzona/y: :-(

reklama
Ach chcialam jescze zapytac o kupke mojej malej. Tak sie zastanawiam czy to normalne ze ona caly czas robi co pampers kupe <taka zadka, zolta nie jest zielona> i do tego co sobie pierdzioszka pusci to sama woda zabarwiona na zolto z niej wylatuje:baffled: ja juz sama nie wiem co jej jest, moze ja cos zle robie, jem cos nie tak albo.... juz sama nie wiem:-( :-( :-( rozwolnienie to chyba nie jest bo nie ma pianki o ktorej kiedys pisalyscie

Nuska mojej Zosi tez tak sie zdarza to chyba normalne ;-) robi 4 kupki na dzien ale nie więcej sa rzadkie i zółte

Kasiad mam do Ciebie pytanie jak objawiała sie skaza białkowa u twojego maleństwa czy to były rozowe drobne krostki na twarzy i ciałku zaraz po tym jak zjadłas produkty z mlekiem krowim? I po ilu dniach to zeszło. Bo ja juz nie wiem od czego to może byc :no: lekarz nie wykluczył skazy białkowej,
albo z przegrzania:confused: ( z tym akurat sie nie zgodze)

Oliwieczka, Oliwka miała tylko krostki na policzkach i trochę na szyjce i dekolcie, drobne różowe, podchodziły na czubeczkach ropką. Wychodziły ok 2-3 dni po spożyciu białka krowiego a schodziły bardzo długo, bo ok 3 tygodni.

Dzięki Kasiad faktycznie chyba musze wyeliminowac mleko krowie, bo te krostki ma juz 3 tygodnie a ja jadłam do tej pory serki oraz pilam mleko

tylko czym je zastapic przeciez białko jest niezbedne do prawidłowego rozwoju

Ja jem mięso (tylko nie wołowe i cielęce), jaja i soję, ale soi na początku nie jadłam, bo ok 90% dzieci uczulonych na białko krowie jest uczulone na białko sojowe również. Jak zeszły krostki po mleku, to spróbowałam soję - na szczęście nowe nie wyszły. No i koniecznie witaminy dla karmiących i Calcium Vitrum 500 mg.

Oliwieczka,tez wlasnie sie nad tym zastanawiam jak zastapic to białko:baffled: nawet nie wiem czy dam rade bo tak bardzo kocham serki jogurty i masełko:-( nawet nie mam pomyslu jak milby wygladac moj dzien, jesli chodzi o sniadanko, obiad czy kolacje.
Kasiad,jak Ty sobie z tym radzisz???:szok: i czy tak dlugo trzeba...i czy musze dokladnie wszystko wyeliminowac....chodzi mi o to ze pisalas ze nawet czytasz etykiety na produktach:dry: :baffled:

:-) My też mamy za sobą wizytę u pediatry z powodu uporczywej ciemieniuchy,która wlazła na czoło i wysypki na buzi.Po za tym skóra na twarzy małego jest szorstka.Lekarz nam powiedział,że raczej nie jest to skaza,bo wysypka tylko na buzi,a nie ma nic na ciele.
:-) No i dostaliśmy maście robione w aptece na zamówienie.
Po jednym dniu już widać poprawę.Nie mogę dojść od czego.

reklama
Rozalka, nietolerancja na białko wcale nie musi ujawnic się na całym ciele, Oliwka miała tylko na twarzy początkowo, niedawno zeszło na szyję i dekolt ale bardzo mało krostek i to chyba bardziej od oliwki.

Do góry