reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Kochane co zrobic jak dziecko ma odpazona dupke:-( juz nie wiem jakich sposobow sie lapac na to...zmieniam jej co chwilke pampersy, podmywam juz czysta woda i wacikami, nie uzywam zadnych chusteczek:no: mam masc tormentiol, ktora jej ostatnim razem pomogla jednak znowu sie zaczyna....od razu mowie ze zadne sudokremy itp. nie wchodza w gre bo ostatnim razem miala jeszcze gorzej po nich.:baffled: :-(
moze to przez te jej czeste kupki:dry: ech juz sama nie wiem:-( :no:

reklama
:-) Kojąco na dupci odpażoną podziała też kąpiel w krochmalu.Mówię Wam,sprawdzilam i super!!!
Do szklanki wsypuję 2 łyżki mąki ziemniaczanej i troszkę zimnej wody.Całość dopełniam wrzątkiem i gotowy kisiel wlewam do wanienki z wodą.:-)

Moja bratowa ma ten sam problem z małą i po prostu smaruje jej miejsca odparzone grubo kremem penaten lub bambino i nie wsmarowuje tylko zostawia taką dość grubą białą warstwę. Widziałam, małej wszystko poznikało...

Nuśka, jak nie pomogą żadne domowe sposoby, to idź do pediatry po receptę na robioną przez aptekę masc specjalnie na odparzenia, podobno rewelacja, ja akurat nie miałam problemu z odparzeniami ale czytałam dużo pochlebnych opinii.
I jeszcze jedno: nie pamietam, czy Twoja mała ma krostki na buzi i czy to akurat Ty pisałas o ciemieniuszce, ale pamiętaj, że jak dziecko ma krostki na buzi lub całym ciele, ciemieniuchę i trudno gojące się odparzenia to z dużym prawdopodobieństwem jest to skaza białkowa (choc oczywiscie inne przyczyny też mogą byc).

kasiad tak jak mowisz najlepsze sa masci robione w aptece na recepte mam taka jeszcze ze szpitala 3 dni i bylo po wszystkim

U nas czerwona pupcia byla raz,bo maly co chwilka puszczal kleksa.Pomogl mi bepanten i sudokrem.Nie wiem,ktory,bo uzywalam zamiennie:-p .

Co do goraczki to balabym sie z nia wychodzic.

pewnie juz zadecydowalas czy wyjsc czy nie JOASIEK ale przy 38 stopniach bym chyba nie poszla bo to stan kiedy goraczka sie zaczyna, a kto wie czy sie nie podwyzszey, jesli jednak mierzylas w pupci to Milenka ma 37,5 a to w ogole nie goraczka wiec wychodz smialo!

co do odparzen LAila tez troszke ostatnio mai to w okolicach skad sisiu robi, i tez delikatnie smaruje bepantenem ale nie wiem czy powinnam?co myslicie?

a jesli chodzi o ciaze mnogie to maz bardzo by chcial blizniaki, ja w sumie tez choc wyobrazam sobie ze moze byc baaaaaaaaaaaaardzo ciezko na poczatku....
co do plci to znalazlam (tak na przyszlosc, hi hi) takie "przepowiadacze" plci, popatrzcie na to pol zartem pol serio ale kto wie moze cos w tym jest:
Chinese Lunar Calandar - Determine the Gender of Your Child

Ancient Chinese Gender Predictor

reklama
Dzięki Dziewczyny:-) zawsze mozna na Was liczyc....z krochmalem tez juz probowalam i rzeczywiscie pomaga jednak dopoki ja tak w tym kislu kapalam, jak tylko przestalam to juz sa efekty:-( jednak ile mozna to dziecko tak w tym kislu moczyc;-) ale widze ze chyba jednak warto.
Kasiad, tak to ja pisalam o tej ciemieniuszce i chrostkach, ale niby to nie jest skaza bialkowa:baffled: :dry:
ale moze jeszcze sprobuje z tym kremem na recepte:tak: JESZCZE RAZ WIELKIE DZIEKI:tak: :-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry