reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Dziewczyny, macie rację, jeszcze dziś spróbuję się zarejestrować. Jest coraz gorzej z tym katarem. Kupiłam kropelki dla niemowlaków nasivin, fride, sól fizjolog i nic nie działa, a Staś w nocy oddychać nie umie. Nie chcę przesadzić z tymi kropelkami, a one działają tylko na chcwileczkę. Najgorsze jest to, że jeszcze nie mam Stasiowego peselu...Bo mi on wędruje. Byłam zameldowana w Rybniku i tam poszedł, a ja w międzyczasie przemeldowałam się do Brennej do rodziców męża, a tymczasowe mamy w Cieszynie i oni mieli mi do Cieszyna go przesłać, a przesłali do Brennej i dalej czekam.... Buuuu, znowu będę musiała się tłumaczyć:eek:

nie musisz miec peselu dziecko ma 90 dni od urodzenia darmowa opieke lekarska!
staraj sie wieszac na noc mokra pieluche badz recznik przy(NA) łózeczku To ulatwi mu odychanie tak nam kazali robic w szpital

Laila tez ma od wczoraj katarek:sick: , tez charczy czasami i pokasluje...roztwor z soli fizjologicznej nie pomogl, ma zatkany nosek ale nic nie widac...przy piersi oddycha dobrze, tylko jak spi gorzej (ale nie caly czas), poza tym jest pogodna...

i jutro mamy isc na szczepienie, dzis dzwonilam w tej sprawie do lekarza, jego pielegniarka powiedziala mi ze jak dziecko nie ma goraczki, to przy katarze mozna szczepic, ale mi sie to wydaje ryzykowne... csama nie wiem...

co myslicie?

mi tez mówili ze jesli ma katar (Sara miała duzy katar jak ja teraz szczepili) i nawet pokasłuje a osłuchowo nic nie ma to szczepia niemowleta

Jeśli dzidzia ma katarek dobrze jest pokropic poduszeczke lub przescieradełko przy główce OLDBASEM (OLDBAS) to ułatwia oddychanie i kłaśc duzo na brzuszku, wtedy lepiej się dzidzi śpi- mi tak polecił znajomy pediatra

A moja dzidzia nie cierpi byc na brzuchu i dziennie wytrzymuje w tej pozycji okolo 5 minut.

Mam pytanie takie do Was... hm...
Czy Wasze dzidziusie prykają śmierdząco? Bo moja Julka tak strasznie, ze sie nie da wytrzymac. Jak stara normalnie! Dzis jak sobie bączusia malutkiego puscila w przychodni to taki smród się zaniósł, że wszyscy na mnie zaczeli podejrzliwie patrzec.... :baffled:

Jak to u Was jest? Myslicie ze to normalne. Juz ją karmię tylko piersią.

reklama
Do góry