reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Patri jak bys mi pytanie z gardla wyjela hi hi:-)
Laila od jakiegos czasu robi kupcie niecodziennie, tylko co 2, 3, raz nawet po 4 dniach! i od tego czasy pryka sobie wlasnie smierdzaco, wiem ze niby zalezy to od mojego jedzenia ale ja praktycznie jem ciagle to samo...i jutro ide do lekarza i wlasnie zastanawiam sie jak to z tym prykaniem tam bedzie...

i mam nadzieje ze to normalne, a jak z kupcia u Julinki?

reklama
irtasia u nas tak samo. dzis na spacerze mowie do meza oooooo duza kupcia a tu nic.....tylko bak bo baczkiem tego nazwac nie mozna;-)

Sara tez puszcz baczki strasznie smierdzace i czasem mysle ze ma kupke
Ja podejrzewam ze to dlatego tak smierzdzi bo ona robi kupke co 4 dni

Milena wciąż wali kupy jak noworodek - średnio ze 6 sztuk na dobę (też jest na samej piersi) i dużo bączków puszcza (to pewnie przez herbatkę Hippa), ale niesmrodliwych :-D

U nas bączki są i śmierdzące. Kupy też bardzo smierdzą:tak:
W ogóle to jak wygląda biegunka u takiego niemowlaka?To taka sama woda? Czasami mi się wydaje, że kupy Tosi są za rzadkie:confused:

martula25: Ja też mam czasem takie wrażenie. Z reguły u nas kupy przypominają konsystencją musztardę, tylko bardziej żółte są... ale czasem też przypominają musztardę rozcieńczoną pół na pół wodą. Czy to normalne???? Tyle że pojawiają się od samego początku regularnie pomiędzy posiłkami, średnio co 4 godziny. A biegunka to zdaje się by była jakby dziecko waliło tych kup, dajmy na to, kilka na godzinę? Tak jak my dorośli mamy w trakcie biegunek.
Heh... fascynujący temat do rozmów :-D :laugh2: :-D

Biegunka u dziecka jest zupełnie wodnista lub ze śluzem, no i robiona jest co chwilę. Oliwka też ma kupki dosc rzadkie, zanim wsiąknie płyn w pieluszkę, to można je swobodnie zlewac po pieluszce. Pytałam lekarza - takie mogą byc, to nic złego. Raz zrobiła gęstą konsystencji pasty -jak wcięłam pół czekolady czarnej :zawstydzona/y:
A co do bączków to są też śmerdzioszki. Zauważyłam, że przede wszystkim zależy to od jedzenia mojego, ale też od częstotliowości robienia przez małą kupek, bo robi bardzo nieregularnie. Czasem są 3 dziennie i wtedy nie śmierdzą i bączki też, a czasem kupa pojawia się po 3 dniach i wtedy śmierdzi i bączki przez te całe 3 dni też.

reklama
Staś robi średnio 2 kupki dziennie i jego bączki nie śmierdzą, za to są baaaardzo głośne:-D A lekarka mi mówiła, że jak kupka się pieni (jakkolwiek by to nie wyglądało:baffled:) to jest oznaka biegunki...

Do góry