reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
katarek Lailudsi sie przez noc zwiekszyl, kaszle i ma 37,6 czyli troche podwyzszona temperature. ze szczepienia raczej nici ale idziemy za 2 godz do lekarza-mam nadzieje nze to niegrozne przeziebienie.....

i juz mi mojego Milutka szkoda bo nie jest az taka aktywna jak zwykle i ciezko spac jej bylo....bidulka...

Mam male pytanko...Julka dostala na ciemiaczku jakies strupki:szok: < chyba to jest ciemieniucha...u nas sie tak na to mowi nie wiem jak Wy to nazywacie:baffled: > napiszcie mi prosze jak tego sie pozbyc...czym smarowac bo ja nie wiem....

Nuśka, smaruj dosc grubo oliwką po kapieli i osuszeniu głowy, a jak dobrze nasiąknie to wyczesuj delikatnie pod katem gęstym grzebieniem. I tak codzienie aż strupki znikną całkowicie. A żeby nie dopuscic do ciemieniuchy znowu, to profilaktycznie trzeba czesac główke grzebieniem i szczotką (szczotką dosc intensywnie). No chyba, że Twoja mała ma zmiany alergiczne (przy skazie białkowej robi się ciemieniucha, którą trudno usunąc) ale to raczej byś wiedziała, bo by wychodziły krosteczki na ciele.

Kasiu co do tej skazy to sie ostatnio marwilam ze wlasnie ja ma<u nas to rodzinne bylo> Poniewaz czytalam co Wy na ten temat piszecie co pisza w internecie...mala ma jakiec krosteczki, wymiotuje po wypiciu mleczka<z cycusia> i teraz dostala taki liszaj na policzku< czerwony, szorstki...czasami blednie ale szorstki zostaje> jednak bylam z nia u naszej doktor<ktora razczej chwale> i zapewniala mnie ze to nie jest skaza:baffled: :confused: jakos mnie jednak to nadal trapi....chociaz z drugiej strony chyba wie co mowi PRAWDA??:confused: ach nie wazne jak zwykle zanudzam:zawstydzona/y:

nuśka moja mama smarowała siostrze ciemieniuchę oliwka i wyczesywała szczoteczka, trzeba to robić jak najczęściej.Bardzo szybciutko zeszło. Ja z Filim nie mam takiego problemu na szczęście :tak::tak:

Teraz jestem pewna,że Fili jest najzwyczajniej przegrzany:zawstydzona/y::zawstydzona/y: W domu ubrany jest w koszulkę bawełniana + śpioszki i kaftanik albo pajacyk, no i skarpeteczki na to...w nocy też tak śpi...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dziś na noc założyłam mu body z krótkim rękawkiem i pajacyk, ale w dzień chciałam go przeprać w coś cieplejszego, ale wydawało i się,z ę nie jest mu za zimno...w mieszkaniu mam 21-21stopnieC..ja sama chodzę w krótkim rękawie:zawstydzona/y::zawstydzona/y: A okna to przy nim w ogóle nie otwieram :no::no: bo biję sie,ze zawieje go..jeju, ale jestem niedobrą matką:baffled::baffled:

A wy na noc kładziecie dzieciaczki z bosymi stópkami??

Na noc mala ma ubrane spioszki kaftanik i skarpetki...i do tego owinieta jest w rozek:baffled: <bo inaczej nie chce spac>tez wyda mi sie ze to za cieplo...a okno tez bardzo zadko otwieram jak jest w pokoju:wściekła/y: chyba troszke przesadzamy no nie...:dry: :-D

Na nieschodzaca ciemieniuche moja kolezanka robila tak :
oliwka dosyc grubo nasmarowac glowke i zalozyc czapeczke bawelniana (na noc) i rano wyczesywalo zeszlo szybciutko

Moja mala spi w pajacykach lub body na dlugi rekaw i spioszki:tak:

Skarpetki ubieram jak mała ma spodenki od piżamki, jak ma spioszki to juz nie. jak było zimno to ubierałam dodatkowo skarpety ale teraz już nie. A okan otwierajcie i wietrzcie w pokojach dzieci codziennie, bo przecież w niewietrzonych pomieszczeniach zarazki się rozwijają. Wietrzy sie nawew jak dziecko jest chore, tylko na czas wietrzenia trzeba je zabarac do innego pomieszczenia, bo inaczej zarazki z wydychanego powietrza z buzi dziecka siedza w tym pokoju, a trzeba je wywiac ;-)

reklama
Do góry