reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Heh moj Klopsik nosi ubranka 62, a nawet 68:-D musze co jakis czas wyciagac ciuszki i jej przymierzac zeby czegos nie przegapic, bo szkoda by bylo:baffled:

Chyba wszystkie mamusie na spacerku bo zadnego nowego wpisu nie ma:-D tylko ja tu siedze:confused: ?
Byłam na spacerku "az" godzinke bo moja Mycha taki koncert odstawila ze rwalam do domu az sie kurzylo. Ale za to do poludnia nawet byla z nami w Kosciele i caly czas spala<w koncu sie udalo odbyc cala msze:laugh2: >

Ja wlasnie wrucilam ze spacerku bylam ze 3 godzinki mala caly czas spala i dostala potowek bo dzisiaj bylo 43 stopnie w sloncu normalnie idzie pasc

irtasia27, to sliczna pogode mieliscie dzisiaj. U nas w Pile niby sloneczko ale taki nieprzyjemny wiaterek wial:baffled: ze na krotki rekawek bylo za chlodno<stopni niby24>

ja praktycznie codziennie chodze na spacerek 1-2 godzin, dzis nie bylam, bo pojechalismy na obiad do rodziny. Laila byla w gosciach bardzo grzeczna, tylko sie po mieszkaniu rozgladala, dlugo przy tym na kocyku lezala,ale nie mogla juz tam zasnac a po powrocie z domu zaczal sie placz ze zmeczenia i tak juz pare godzin z bezsennoscia walczymy- patrz watek spij kochanie... wydaje mi sie ze to nadmiar wrazen dla takiego maluszka..

Susumali, pewnie masz rację, to z nadmiaru wrażeń i wybicia dziecka z jego rytmu.
My dziś byliśmy z małą na działce w lesie u moich rodziców, także znów nawdychalismy się zdrowego powietrza.

A ja dziś spacerek a to z mężem, a to z ciocią...w sumie to Fili był dziś na dworze ze 4 godz...a wczoraj jak wyszliśmy z nim o 12 to powrót o 17 na jedzonko i znowu na dwórek do wieczora...i spi jak suseł po takich wojażach..:tak::tak: i nie choruje (odpukać):happy:

Ja z Xlandera tez jestem zadowolona, chociaż już reklamowaliśmy przednie koła. Jakis felerny model nam sie trafił i jak jechał wózek, to w tych kołach cos sie trzaskało- w sumie w niczym to nie przeszkadzało, ale dla mnie było to denerwujące. No i koła nam wymienili.
I jeszcze na pierwszym spacerze okazało się, że w wózku jest za szeroki rozstaw kół tylnich w stosunku do mojego podjazdu na klatkę schodową. Póki co, to najpierw znoszę stelaż a potem gondole, ale przy spacerówce to tak łatwo juz by nie było. A schodów trochę jest, więc nie jest to takie proste.:no: Napisałam więc do spółdzielni i po wizycie komisji obiercano mi - na pismie, że dorobia mi dodatkową szynę na podjeździe. Ciekawe tylko kiedy:confused: -napisali, że w okresie wiosennym- dla mnie to na dworze już prawie lato:-) Postanowiłam, że dam im czas do końca kwietnia-potem będe interweniować i poganiać;-) :-)

reklama
Zaczynam się martwić, bo Staś ma od trzech dni katar, tylko taki duży. W ciągu dnia jest w porządku, ale w nocy, on oddychać nie umie tylko takie charczenie słychać. Daję mu sól fizjologiczną do noska, ale nie pomaga, a gruszką nie umiem mu tego ściągnąć.... Miałyście taki problem?? Jak sobie z tym radzić??

Do góry