reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Pogoda robi się super!!U nas było dzisiaj straaaasznie ciepło!!!
Też uważam, że nie nalezy dziecka przegrzewać. Dzisiaj Tosia miała body z długim rękawkiem, cienką bluzę, polarową kurteczkę, rajstopki i spodnie bojówki.No i oczywiście czapeczkę- też juz cienką-wiosenną. Kocykiem była przykryta jeszcze, ale jak sama ściągnęłam płaszczyk swój, to ją odkryłam- wychodząc z domu nie wiedziałam że jest aż tak ciepło:szok: Bardzo fajnie- aż się lepiej żyje przy takim słoneczku.
Co do gondoli Xlandera to faktycznie nie nalezy do największych-szczególnie jak się ma takie duże dzieci, jak ja, lilkate czy kasiad:-) (akurat te, które mają xlandera:-) )
Jakbym urodziła dziecko na zimę, to na pewno nie zdecydowałabym sie na ten wózek.

reklama
Hehe.. no to los nam z przekory spłatał figla, bo ja mam dla odmiany największą gondolę jaka jest na rynku. Przypuszczam, że tą z xlandera można by włożyć spokojnie do mojej do środka. A dzieciątko mam maleńkie... niby ja zmierzyli na 55cm przy porodzie, ale ja w to nie wierzę.. wg mnie miała nie więcej niż 52cm, bo wciąż dużo ciuszków 56 jest na nią akurat, po prawie 2 miesiącach :-)

my mamy Implasta i narazie nie narzekamy pomimo wagi urodzeniowej 4300 i 58 cm Sara nie szaleje i przybiera spokojnie.
Ja nawet miałam dylemat czy aby nie za mało ale pediatra powiedzał mi :

JA;Ale ona miała 4300 po urodzeniu a teraz tylko 5250 (8 tygodni) przeciez to za mało ?

ONA:CZY PANI MYSLI ZE ONA BEDZIE TAK TYC CAłY CZAS PRZECIEZ ONA W WIEKU 3 MIESIAECY WAZYłABY 10 KG TO CHYBA BYłOBY NIE NORMALNE A NIE TO ZE ROSNIE JAK INNE DZIECI . JEJ WAGA POWINNA SIE WYROWNAC Z INNYMI

agusia9915: No i rację miał! Niby mało przybrała, ale co by to było jakby tak tyła ponad normę :szok: :confused: :-D Pięknie jej się ta waga wyrównała :tak:

A z tymi wozkami to rzeczywiscie los nam figla splatal :tak: Ale mimo wszystko nie zaluje zakupu. bardzo jestemmz pojazdu zadowolona, nie odkrylam jeszcze zadnych wad...:nerd:

Ja ze swojego wózka jestem też bardzo zadowolona. Absolutnie nie żałuję zakupu. A moja spacerówka ma na szczęście oparcie rozkładane zupełnie na płasko, więc nie będzie problemu, jak bede musiała 4-miesięczną Oliwkę do niej przełozyc. Ale założę się, że ona by wolała miec lekko podniesione oparcie, bo lubi pion. Chociaż zauważyłam ostatnio, że potrafi długo juz leżec na płasko bez marudzenia albo w łóżeczku albo na naszym tapczanie i obserwuje, co się dzieje w pokoju.

Ja też ma przecież x-landera i na razie jestem zadowolona..Fili nie szalej ze wzrostem - choć ostatnio się bujnął - wiec spokojnie jeszcze 3 miesiące wytrzyma..a nawet jak nie to z tą spacerówką nie jest tragicznie... ja i tak podkładam podusie małemu w gondoli i pod materacem ma dwie pieluszki by było troszkę wyżej..bo inaczej to głowę ma jakby na dole :baffled::baffled::baffled: wiec po przejściu na spacerówkę też będzie miał ciut wyżej...:happy:

JOASIEK ja tez sie nie moge nadziwic ze moja corcia nadal miesci sie w ubranka 56.dlatego czasem mi sie wydaje ze nie rosnie...ale chyba rosnie, zreszta dlugosc urodzeniowa to 49cm, w srode ide do lekarza to sie przekonam co i jak!!!

reklama
My na wózek S3 Trio Chicco też nie narzekamy, a do tego gondolę ma bardzo dużą. Ostatnio na spacerze porównałam ja z gondolą od Quinny i nasza jest dużo wieksza, dłuższa przede wszystkim.

Do góry