reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Dzisiaj noc mieliśmy fatalną. Malutka obudziła się o 3 z kaszlem i okropnie zapchanym noskiem. Gdyby nie frida to nie wiem co by było. Po odciągnięciu wydzieliny z nosa kaszlała jeszcze długo. Rano było podobnie. Najgorszy jest ten nosek, biedna sama sobie nie wysmarka. Do tego na widok zakraplacza z syropem drze się wniebogłosy, a to żeby tylko eurespal był to by było znośnie, a tu trzeba ją oklepać i po 30 min jeszcze mucosolwan:szok:

Hmm.. no skoro doswiadczone mamy mówią że można, to zapewne mają rację :tak: :-D Chyba trochę panikara jestem, boję się bardzo żeby Milutek się nie rozchorował... ale trzymanie dziecka pod kloszem też nie jest najlepszym rozwiązaniem, wiem, wiem.. ;-)

Miska,Ty ja po tym eurespalu nie oklepuj,tylko po mucosolwanie(okolo 0,5 godziny po przyjeciu).Eurespal jest bodajze na blony sluzowe,a mucosolwan wykrzytusny....

Tak od razu jej nie oklepuję po eurespalu, minie kilka minut. ale pediatra mi napisała, ze mucosolwan ma być 30 min po oklepaniu. No chyba by baba głupot mi nie wmawiała.

Joasiek, moja ciocia, doświadczona matka 3 dzieci, jak miała trzecie maleństwo to z MIESIĘCZNYM wybrali siew góry...a żeby było ciekawiej powiem Ci,ze dziecko urodziło sie 31 grudnia!!!! I jest to bardzo zdrowe i szczęśliwe dzieciątko..ma już 4 latka i prawie wcale nie choruje..
Wiem,ze dzieci są różne, ale myślę,że Milence taki wyjazd nie zaszkodzi :-), a nawet dobrze jej zrobi...piękna dziełka, z daleka od miasta...bez kurzu, brudu i spalin..:tak::tak:

Ja sama chętnie bym sie wybrała gdzieś z małym w taki weekend, ale mieszkam na wsi, a i czasu trochę wolnego mężowi sie przyda, bo budowa czeka...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mysia23: no to mi teraz szczęka opadła.. prawie do samej podłogi :szok: :szok: :szok: :-D Odważna ta Twoja ciocia i to bardzo! ;-)

Jenni juz w domu ,wyniki wyszly niezadobre bo jest jeszcze troche odwodniona dlatego musze pilnowac zeby dobrze pila no i ma anemie brak zelaza HB 9,3 ale mowili ze to normalne u 3 miesiecznych dzieci bo konczy sie zapas i musze to kontrolowac.

Dziewczyny czy wy wiecie cos na temat ciemiaczka bo Jenni ma taki dolek przedtem takiego niemiala:-(

reklama
irtasia duzo zdrowka dla Jenni!!!
co do ciemiaczka, to nie wiem czy dobrze pamietam,ale czytalam na forum, podobno wlasnie jak organizm jest odwodniony, to robi sie wlasnie dolek!!! wiec nie martw sie, Jenni musi duzooo pic!!!

Do góry