reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Ja od początku myję włoski Tosi mydłem bambino- zreszta całą ją tym myjemy.
Dzisiaj, po zobaczeniu zdjęcia Oliweczki, gdzie Zosia leży w wanience na gąbce, przypomniałam sobie, że przecież tez taka mam, tylko nie uzywam-czekałam, aż Tosia trochę większa będzie. No i dzisiaj ją użyłam i super- Tosia leżała zadowolona i nie wiedziała co się dzieje:-)

My też kapiemy się codziennie- po pierwsze dzidzia jest później pachnąca i świeżutka, a po drugie to nasz rytuał, po którym na pewno Antosi lepiej się śpi.
Kapiel jest ok 20. Potem jedzonko i z zaśnięciem nie ma problemu. Niestety tylko dwa razy zdarzyło się, że Tosia po zaśnięciu po kapieli obudziła sie dopiero rano:-( Zwykle o 1 już jest pierwsza pobudka. Potem ok 4, ok 7, ok 9 i wtedy juz wstajemy:-)

reklama
a nas czeka dzisiaj wizyta u lekarza malutka nam sie rozchorowala po chrzcinach ma straszny kaszelek i katar mam nadzieje ze to nic powanego:-(

Boże madzia24. U nas to samo: kaszel i katar, ale były tez duszności, mała dostała zastrzyk i trochę lepiej z oddychaniem, ale kaszel i katar dalej ja męczy. Na szczeście humor jej dopisuje i gdyby nie ten kaszel to wyglądałaby na zdrową.

martula25, mam pytanie dotyczące tej gąbki, czy jak kompiesz dzidzke to ją trzymasz czy kładziesz poprostu na niej jak widac na zdjęciu:confused: wiem ze to moze troszke głupie pytanie:zawstydzona/y: ale jestem ciekawa czy jak ją kupie to nie bede potrzebowac juz pomocy osoby trzeciej.

Tosia leży sama i pomoc drugiej osoby nie jest potrzebna. Tylko wczoraj za dużo wody trochę nalałam i musiałam uważać na uszy-żeby woda się nie nalała. Tak więc bardzo fajna sprawa ta gąbka!!!:tak:

a tak wogóle to tez uzywam mudelka bambino i nic Julci po nim nie jest. Kompiel odbywa sie codziennie ok19.30 ale niestety nie ma mowy o spaniu po niej.Dopiero tak ok 21.30-22.00:-( i pobudka co 2,5 godzinki.Takze dobrze macie dziewczyny naprawde ja juz chodze tak nieprzytomna ze szok.Nie mam czasu nawet wejsc na BB i poczytac:dry: dzisiaj maly wyjatek bo tesciowa zabrala mala na spacerek:laugh2: i jest spokoj.

Taka piękna pogoda, że wypuściłam się z małą na spacerek aż na 5 godzin (w międzyczasie wpadłam do koleżanek do pracy nakarmic Oliwkę). Mała była ubrana tylko w cieniutki sweterek. Mam nadzieję, że pogoda się już nie pogorszy i nie będzie trzeba wyciągac już kombinezonów z dna szafy.
Zauważyłam, że jeszcze trochę a zajmie już całą gondolkę :baffled: jak to możliwe, ma dopiero 2,5 miesiąca :confused: Pewnie w maju bedzie trzeba przyniesc spacerówkę z piwnicy.

reklama
Do góry