reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

No z tym sie zgodze ale 9 miesieczne dziecko ktore nie ma zebow dawac slone paluszki i cole i niedawac mleka to Jenni przy kroplowkach sie odwadniala i musieli jej zwiekszyc dawke takze dla mnie jest to nienormalne a przedewszystkim jak mozna z dzieckiem nieisc do lekarza z takimi objawami:szok:

reklama
Ja też bym nie miała odwagi leczyc w ten sposób, za duże niebezpieczeństwo odwodnienia. Ciekawe jak działa ta cols? Wg mnie to tylko podrażnia zołądek.

Tez wlasnie niewiem jak dziala ale ja po coli dostaje rozwolnienia jak wypije w wiekszych ilosciach tak jest u mnie i z kawa:baffled:

Ja też słyszałam że na ból brzucha dobrze colę wypić, ale to się tyczyło raczej osób dorosłych. Pamiętam takie doświadczenie, chyba z podstawówki jeszcze... do coli wrzucaliśmy kawałek surowego mięsa. I po iluś godzinach z mięsa zostawała tylko siateczka tłuszczu, całe mięso ta cola wyżarła :szok:
Ja bym była ostrożna, zwłaszcza z podawaniem jej dziecku. Im później tym lepiej... nawet siebie chyba nie odważyłabym się colą leczyć :no: A paluszki na odwodnienie :confused: To już jest jakaś bzdura :dry:

irtasia27: bardzo się cieszę że już jest lepiej... co ta Twoja malutka bidulka mała się musi nacierpieć :-(

Powiedzcie mi dziewczyny czym myjecie włoski Waszym maluchom? Skończył mi się właśnie żel Nivea do mycia ciała i włosów, nie wiem czy uda mi się jutro kupić a mam w domu tylko mydełka dla niemowląt :baffled:
.

A czy po mydelku na tych bujnych wloskach Milenki nie zrobi sie ciemieniucha?Ja balabym sie myc i wolalabym juz chyba polac sama woda,albo nie moczyc za bardzo i juz.Ja tez myje ta sama Nivejka:tak: .Moze Ci Joasiek kapnac troche? :)

Jesli chodzi o cole, to ja leczylam nia niestrawnosci ( a chorowalam na zolciowe zapalenie zoladka) i baaardzo mi pomagala. zreszta w ciazy przez pierwsze 4 miesiace jak wszystkim wymitowalam to mglam pic wlasnie tylko cole bo nawet mineralke zwracalam. tak wiec w moim przypadku dziala, ale dziecka bym tak nie leczyla:no:

A wloski tez myjemy malej Nivejka:tak:

Tycia jakbyś no mogła tak tyci tyci.. ;-)
No to mnie chyba jednak wycieczka po Nivejke nie ominie, bo już dzisiaj jej samą wodą polewałam, a jak jutro zrobie to samo, to ptasie gniazdka będą już dookoła całej głowy :baffled: Mydełkiem myłabym jakby tych włosków nie było tak dużo, ale raz sobie umyłam swoje włosy mydłem i NIGDY WIĘCEJ! :-p Stały mi potem na wszystkie strony, były lepkie w dotyku i sztywne, ohyda :elvis:
.

To znaczy ja bym sobie tez glowy mydlem niemyla ale kazdemu z moich dzieci mylam mydelkiem z Penatena i bylo OK ale moje dzieci niemialy bujnyc wlosow i ciemieniuchy takze:tak:

reklama
Mi się wydaje, że umycie głowy mydełkiem nie grozi ciemieniuchą, trzewba tylko dobrze spłukac i wyczesac włoski. Kiedyś tylko się myło maluszkom włosy mydłem.

Do góry