reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Byłam dziś u lekarza - lekarka nie dała skierowania do alergologa :crazy: Mało tego - zapytała, czemu daję Bebiko 4 i kazała mi wprowadzać po małej ilości zwykłego mleka krowiego. Powiedziała, że czasem dziecko musi się przyzwyczaić do zwykłego mleka. Oli jak na złość dziś miała eleganckie policzki, ani śladu zmian na skórze.

to jak zrobisz Kasiad zaczniesz wprowadzam mleko krowie ? a co mówiła na policzki jak jej powiedziałaś jakie się robią ?

Karola zdrówka dla Szymka oby szybko mu przeszło !!!

reklama
Karola wiem co czujesz.Jeżeli to wirus to pamiętaj by dawać picie(najlepiej Orslit+ dicoflor lub inne probiotyki) nawet co 10 minut łyżeczką.Mi pielęgniara mówiła( w sumie po czasie) nawet co 5 minut jak kroplówka.Można przy tym wirusie ominąć szpital,ale musi pić elektrolity,co są w Orsalicie,lub wode z solą i cukrem lub glukozą.Po każdej lużnej kupie 200 ml.płynu.Sprawdzaj język,czy nie ma białego nalotu i wargi nie są wysuszone,bo to objaw odwodnienia.Powodzenia.Pisz co i jak.
Baktrim jest na bakteryjne zakażenie,jak to wirus,to nie pomoże.Będzie wymiotował i robił zielone wodniste kupy aż sie wirus z organizmu wypłucze.Można jedynie zbijac gorączke i nawadniać.

podobno odwodniony nie jest usta ma faktycznie suche ale pewnie od temperatury języczek różowy normalnie.
no robi zielone.ale miałteż lekko czerwone gardło dlatego bactrim.
ale ten lek kupię jutro i mu podam.tak dla pewności.

tylko czy muszę mieć receptę

podobno odwodniony nie jest usta ma faktycznie suche ale pewnie od temperatury języczek różowy normalnie.
no robi zielone.ale miałteż lekko czerwone gardło dlatego bactrim.
ale ten lek kupię jutro i mu podam.tak dla pewności.

tylko czy muszę mieć receptę

Gardło może byc podrażnione od wymiotowania.

kurcze u nas maskra z tym siusiakiem Huberta:baffled: jak juz widzi ze rano przyjezdzam z pracy jak wstanie to juz krzyczy z daleka "mamusiu maść nie", a ja kurczę musze mu to smarować dwa razy dziennie i nie ma rady, więc nie ma siły, trzymamy go i smaruję:baffled: i tak do niedzieli przynajmniej:-( no ale teraz dopilnowac muszę, żeby nie trzeba było po szpitalach potem jeździć:baffled:

szukam i szukam ale nie mogę znaleść a co Hubertowi się stało na co ta maść????

co do mleka krowiego to Szymek tylko takie czasem wypije ale nie czyste samo z kubka tylko np. z płatkami czy kakao modyfikowanego nigdy nie chciał pić a jak udało się przemycić to wymiotował.
więc dostaje mleko zywkłe i polecam w smaku rewelka"Mazurski smak" lub Melko świeże w szklanej butelce to są mleka o krótkim dość terminie ważności bo mało pasteryzowane ale jak smakują ja potrafię czasem cała butlę wypić sama.

a co do naszego wirusa- to dziś już w nocy nie było gorączki wstał głodny i w dobrym humorze zjadł chyba z 10 pluszków i no zrobił dalej zieloną rzadką jak woda kupkę ale na śniadanie sam z własnej woli zjadłkromkę chelba z masłem i wypił herbatkę rumiankową no i już drugą kupkę zaliczył.

oj a ja chciałam lepiej i dostał hippa melisa lipa rumianek ups. wypił ok 100ml to zaraz ją odstawię
dzięki

reklama
kurcze u nas maskra z tym siusiakiem Huberta:baffled: jak juz widzi ze rano przyjezdzam z pracy jak wstanie to juz krzyczy z daleka "mamusiu maść nie", a ja kurczę musze mu to smarować dwa razy dziennie i nie ma rady, więc nie ma siły, trzymamy go i smaruję:baffled: i tak do niedzieli przynajmniej:-( no ale teraz dopilnowac muszę, żeby nie trzeba było po szpitalach potem jeździć:baffled:

oj to nie ciekawie się musiało zrobić biedny Hubercik :sorry:

Do góry