reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Być może to słońce :confused: Sama nie wiem, narazie nie doszłam w jakich sytuacjach wychodzą te rumieńce. Muszę poobserwować.

A dziś koło północy mieliśmy jazdę. Oli kładła się spać zdrowa, a jak zasnęła, to zaczęła pokasływać. A Koło północy obudziła się i wpadła w taką histerię, że nie szło się z nią dogadać, co ją właściwie boli. Tylko ciężko przełykała i co jakiś czas zwracała. Dałam jej czopek w tyłek i po pół godzinie się uspokoiła i zasnęła.
I teraz nie wiem, czy obudził ją ból brzuszka (opiła się dziś sporo wody w czasie kąpieli, w dodatku z płynem do kąpieli), czy gardło. Resztę nocy przespała elegancko, dopiero teraz na ranem znów kilka razy zakaszlała. Narazie śpi, zobaczymy co będzie jak się obudzi.

reklama
Oscillococcinum czesto stosujemy przez 3 dni przy przeziebieniu:tak:

Kasiad tez mi tow yglada na jakies alergiczne zmiany

a moja Zosia juz od 2 lat bierze w płynie żelano i zeby nie zapeszyc zabki jej nie czernieją moze dlatego ze pije przez słomkę?

Byłam dziś u lekarza - lekarka nie dała skierowania do alergologa :crazy: Mało tego - zapytała, czemu daję Bebiko 4 i kazała mi wprowadzać po małej ilości zwykłego mleka krowiego. Powiedziała, że czasem dziecko musi się przyzwyczaić do zwykłego mleka. Oli jak na złość dziś miała eleganckie policzki, ani śladu zmian na skórze.
Z powodu tego narzekania Oliwki po sikaniu dostałam skierowanie na ogólne badanie moczu i posiew. Muszę zebrać poranny mocz i zanieść do 8.30 do przychodni. Nie będzie łatwo, bo Oli normalnie śpi do tej godziny a jak się ją budzi na siłę zanim sama się obudzi, to wtedy za nic w świecie nie chce się wysikać.
Na katar, który się rano pojawił kazała podawać przez 2 tygodnie Bioaron C, no i wodę morską do noska.

wpadłam na sekundę naprawdę bo na więcej nie mam czasu chciałam sprawdzić czy u którejś jest to samo i jakieś sposoby domowe co robić.

od niedzieli wieczorem mam w domu meksyk kongo i wszystko razem.SZymek w nocy ok 22 zwymiotował wszystko co można było. Fakt że ok 17 jadł pizzę z pieczarkami cebulą i kurczakiem- zamówiona na telefon- no i myślałam że to może to ale gdzie tam od rana rozwolnienie i temperatura 37,8 no i marudzenie na maxa ( mąź akurat nad ranem pojechał na 3 dni do Warszawy cholera) no i o 14:40 byliśmy u lekarza dostał Bactrim i nic więcej podobno jakiś wrus szaleje i takie daje skutki wymioty i biegunka.Fakt że naprawdę dużo pije dziś w nocy wypił 1,5l wody ale za to oda rana zjadł4 paluszki i 1/2 jajka i nic więcej no i płącze marudzi i ciężko zbić temperaturę ciągle ma 37-37,3 dostaję fiła bo sama jestem przeziębiona.

już nie wiem co robić.

chodzi i pokazuje różne miejsca co chwilę że boli to paszka to rączka no nóżka udko już sama nie wiem.może to za krótko z tym Bactrimem 2 dawki dopiero przyjał aby była poprawa.no ale choć jakiś promyczek żeby tej temperatury nie było to już byłby znak że jest lepiej a tak nic. mam czekać do czwartku jeśli nic się znie zmieni to dostanie coś innego.
ja to mam zawsze wizje szpitala więc co chwilę proszę wszystkich świętych o pomoc.
wy miotować już nie wymiotuje no ale w sumie czym ma wymiotować jak nic nie je wodą????ale tw kupki zama zielona woda.

karola powiem tak cale szczescie ,ze nie je zacznie jesc jak wyzdrowieje nic mu nie bedzie
ma tylko duzo pic i nie w duzych ilosciach jednorazowych bo bedzie pawik za pawikiem
temperature zbijaj i nic po za tym(orzy okazji zprzecibólowe złagodzi bóle brzucha)
lakcid czy lacidobaby badz smecta z musem jabłkowym;-)
jakby nie było złapała was wirusówka ktora musi wyjsc z niego góra badz dołem
Kubus rozlaki miał ostatni to samo;-)

no własnie Rozalka tez pisała, oby jak najszybciej mu przeszło, Karola a ty nie mysl o szpitalu!
Goraczka zejdzie bo przeciez podajesz mu cos przeciwgoraczkowego,moze jeszcze jakis okład na ciało z lodu? bactrim jest dobry więc pewnie tez prezejdzie, wiecej nie napisze bo u nas jeszcze nic takiego nie przechodziłysmy, oprocz biegunki. Zdrowka dla Ciebie i Szymka!

reklama
no właśnie dlatego tu weszłam bo pamiętałam o KUbusiu ale się nie doszukałam- pewnie dlatego że szybko szukałam.
no może i dobrze że nie je ale jak mogę podać mu bactrim na pusty brzuszek lub paracetamol aż serce mnie boli czopków już nie mogę mu dawać bo pupa go boli.

idę poprosić go aby zjadłchoć ciutkę rosołku z marchewką bo o 19:39 znów bactrim.

Do góry