reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Dzięki dziewczyny :tak: WolfiA, cały czas rozmawiamy z Oliwką na ten temat przekonujemy, że jest bezpieczna itd. Dziś Tomek puścił Oliwce bajkę jak Krecik jeździ samochodem (a Oli lubi tę bajkę bardzo), pokazał, że jej ukochany krecik się nie boi samochodu i chyba podziałało :-) Dziś ja poszłam na imprezę do swojej pracy, a Tomek z Oliwką pojechał w tym czasie do sklepu i lęk jak ręką odjął :-):-):-) Nie płakała, nie trzeba było ją przekonywać, wsiadła do samochodu i siedziała w nim spokojnie jak dawniej :tak: Mam nadzieję, że to nie chwilowa poprawa, tylko tak już zostanie na zawsze :sorry2:

Bardzo dobry pomysl z ta bajka - swietnie ze podzialal.:tak::tak::tak:

Emilka cięgle ma suche place na policzku :baffled: nie mam pojęcia od czego to może być :eek: mleka nie dostaje :no: muszę w końcu iść z tym do lekarza bo ciągle jej to wychodzi może od słodkiego może za dużo jogurtów nie mam pojęcia :wściekła/y:

Emilka cięgle ma suche place na policzku :baffled: nie mam pojęcia od czego to może być :eek: mleka nie dostaje :no: muszę w końcu iść z tym do lekarza bo ciągle jej to wychodzi może od słodkiego może za dużo jogurtów nie mam pojęcia :wściekła/y:

Pamiętaj,ze w innych produktach tez jest mleko krowie.
Czekolada tez zaostrza objawy alergii.Sama mam suche placki po czekoladzie i kakao.
Kuba ma na brodzie jeden liszaj i nie moge sie go pozbyc...:baffled:

Czekolada tez zaostrza objawy alergii.
:tak::tak: Gosia może byc po słodyczach, albo jak mówisz po jogurcie:tak:

Hubek dostał wczoraj całe jajko przepiórcze i zonk, dostał biegunki:baffled::baffled::crazy: czyli narazie samo żółtko może...
jedyna pociecha w tym ,że nie wysypało go na ciele, tylko ta biegunka sie pojawiła, czego wczesniej nigdy nie miał, a to znaczy, że prawdopodobnie przewód pokarmowy szczelny się już zrobił:-)

Czekolada tez zaostrza objawy alergii.Sama mam suche placki po czekoladzie i kakao.
Kuba ma na brodzie jeden liszaj i nie moge sie go pozbyc...:baffled:

no właśnie myślałam o czekoladzie ostatnio w domu wszyscy mieli zakaz dawania jej słodkiego ale człowiek nie upilnuje ....:baffled:

Ostatnia edycja:
Super Kasiad ze Oliwce przeszły te strachy :tak:

Gosia ja tez jak przesadze z jogurtem to Zosi wychodzą suche placki ale na ciele przewaznie na łokciach i udach wiec mozliwe ze to od nabiału

Oj ciągną się te alergie dość długo :baffled:
Oliwka jak podpije zwykłe krowie mleko komuś, to ma takie nie za ładne policzki, nie robią jej się takie wyraźne zmiany, tylko te policzki ma lekko wysuszone i przy dotyku nie są takie gładkie jak powinny, stąd wiem, że alergia jest bardzo mała, ale jednak jest. A jak Oli pije Bebiko 4, to zmian na skórze nie ma, za to teraz kiedy pije mleko po obudzeniu, to skarży się na ból brzucha po wypiciu ... Chyba przestanę jej dawać rano mleko, lepiej jogurcik jakiś podać dodatkowo. Zastanawiam się też, czy nie przejść całkowicie na jogurty (np aktimele), bo przecież jak brzuch boli, to coś tam jest nie w porządku i to wieczorne mleko też pewnie jej szkodzi :confused: Przecież białko można przemycić w innych produktach, nie koniecznie w mleku.

reklama
ja jeszcze zwykłego samego mleka nie podaje, raz mi Zosia zjadła troszke z płatkami ode mnie, nic jej nie było po tych 4 łyzkach.
ale co to sie dzieje , co 2 dziecko ma alergie a kiedys tego nie było, niemowlaki juz były na krowim mleku

Do góry