reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Oliwce nie dałam dziś w ogóle rano Bebika 4 i po śniadaniu nie skarżyła się na brzuszek... Wygląda na to, że te bóle brzuszka od mleka są :confused:
Dałam jej rano aktimela, ale na dłuższą metę nie wiem, co jej rano podawać, bo aktimeli nie wolno dawać regularnie.

Oliwce nie dałam dziś w ogóle rano Bebika 4 i po śniadaniu nie skarżyła się na brzuszek... Wygląda na to, że te bóle brzuszka od mleka są :confused:
Dałam jej rano aktimela, ale na dłuższą metę nie wiem, co jej rano podawać, bo aktimeli nie wolno dawać regularnie.

a wcześniej od Bebika 3 nie bolał jej brzuszek?Moze poprostu to B4 jakies inne,bo Kuba np. miał problemy z kupka po 4 właśnie i teraz mu daje normalnie 3 bananowe,a tylko na noc 4 z kleikiem.No i jest dobrze.B4 ma inny troszke skład i ilośc witamin.
A mozesz jej dawac rano poprostu herbatke i śniadanko(co tam Oli lubi),a na drugie śniadanie coś z nabiału...

Rozalka, w tym problem, że Oli już dawno pije Bebiko 4, ale wcześniej piła je tuż przed zaśnięciem wieczorem i drugie ok 6 rano i potem dalej spała, więc pewnie budziła się już po strawieniu tego mleka. A od jakiegoś czasu podawałam Oliwce to poranne mleko już po całkowitym obudzeniu się rano, po mleku nie szła spać i wtedy właśnie zaczęły się narzekania na brzuszek.
Narazie od 3 dni rano mała nie dostaje mleka i jest ok.

A wczoraj u nas był jeden wielki płacz i marudzenie :confused2:Wyciągnęłam Oliwce buty wiosenne, takie do sukienki. Rozmiarowo wydawały się być ok, ale po spacerze okazało się, że obtarły nóżkę, z tyłu ponad piętą zrobił się bąbel, pękł i zrobiła się niestety mała ranka. Nie było problemu dopóki Oliwka tej ranki nie zobaczyła. Zaczęła lamentować, że ma dziurę w nodze i że ją boli, ryczała tak pół popołudnia :baffled: Potem na chwilę zapomniała, ale rozbierając się do kąpieli przypomniała sobie i już nie chciała się kąpać, znowu był ryk. Ciekawe co będzie jak sobie zedrze kolano, wtedy rana będzie znacznie większa :ninja2:

Kasiad no to widzisz,nie pozostaje nic innego jak zrezygnować porannego mleka.A może śniadanko i kakao(takie cienkie z 2-3 miarek)słabsze moze przejdzie lżej i brzuszek nie będzie bolał...

Kuba znów sie zrobił straszny przylepa,wczoraj na imprezie normalnie szok,cały czas przy mnie lub na kolanach,a potem sie wystraszył pękających balonów(dzieciaki przebijały)i pół nocy mi mówił,ze boi sie balonów i pytał,czy ich nie ma.. Rano,ledwo oczy otworzył,to mówił,że nie lubi balonów...:baffled:

Dziewczyny mam pytanie. Milenka wiekszosc rzeczy robi lewa reka tzn. rysyje, je, wycina, itp. Czasami wezmie do prawej ale jej albo nie wychodzi albo gorzej idzie. Mnie to nie przeszkadza, ale coraz wiecej osob zwraca mi na to uwage. Ja w leworecznosci nie widze problemu (moja siostra i moj tata sa leworeczni), ale moze o czyms nie wiem. Co Wy o tym sadzicie? CZy leworecznosc to problem (oprocz tego ze piszac lewa reka moze rozmazywac atrament)?

Karolina to nie jest problem uważam:no:, zreszta nie da sie na siłe dziecka przestawić:no: tak juz ma i koniec.
Ludzie to nadal problem z tego robią nie wiem czemu:eek: ciekawe ze nikt nie zwraca uwagi ze dziecko prawą reką pisze:rofl2:

Ja też nie uważam, żeby to był problem:no: Zresztą osoby, które znam i są leworęczne właśnie, to bardzo zdolne i mądre osoby, więc to tylko dobrze o Milence będzie świadczyć w moim odczuciu;-)

reklama
Karolina, mój Damian jest leworęczny. I nie ma w tym żadnego problemu :no: Damian wypracował sobie taki chwyt długopisu, że nie zamazuje sobie w zeszytach. A na ludzi krytykujących leworęczność nie zwracaj uwagi :no:

Do góry