reklama
Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Ja też Oliwieczka nie daję zwykłego mleka, ale czasem komuś mała podpije, bardzo rzadko to się zdarzy, ale zdarzy się.
no trzeba powolutku dać do sprobowania

Oliwce nie dałam dziś w ogóle rano Bebika 4 i po śniadaniu nie skarżyła się na brzuszek... Wygląda na to, że te bóle brzuszka od mleka są 
Dałam jej rano aktimela, ale na dłuższą metę nie wiem, co jej rano podawać, bo aktimeli nie wolno dawać regularnie.

Dałam jej rano aktimela, ale na dłuższą metę nie wiem, co jej rano podawać, bo aktimeli nie wolno dawać regularnie.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Oliwce nie dałam dziś w ogóle rano Bebika 4 i po śniadaniu nie skarżyła się na brzuszek... Wygląda na to, że te bóle brzuszka od mleka są
a wcześniej od Bebika 3 nie bolał jej brzuszek?Moze poprostu to B4 jakies inne,bo Kuba np. miał problemy z kupka po 4 właśnie i teraz mu daje normalnie 3 bananowe,a tylko na noc 4 z kleikiem.No i jest dobrze.B4 ma inny troszke skład i ilośc witamin.
A mozesz jej dawac rano poprostu herbatke i śniadanko(co tam Oli lubi),a na drugie śniadanie coś z nabiału...
Rozalka, w tym problem, że Oli już dawno pije Bebiko 4, ale wcześniej piła je tuż przed zaśnięciem wieczorem i drugie ok 6 rano i potem dalej spała, więc pewnie budziła się już po strawieniu tego mleka. A od jakiegoś czasu podawałam Oliwce to poranne mleko już po całkowitym obudzeniu się rano, po mleku nie szła spać i wtedy właśnie zaczęły się narzekania na brzuszek.
Narazie od 3 dni rano mała nie dostaje mleka i jest ok.
A wczoraj u nas był jeden wielki płacz i marudzenie
Wyciągnęłam Oliwce buty wiosenne, takie do sukienki. Rozmiarowo wydawały się być ok, ale po spacerze okazało się, że obtarły nóżkę, z tyłu ponad piętą zrobił się bąbel, pękł i zrobiła się niestety mała ranka. Nie było problemu dopóki Oliwka tej ranki nie zobaczyła. Zaczęła lamentować, że ma dziurę w nodze i że ją boli, ryczała tak pół popołudnia
Potem na chwilę zapomniała, ale rozbierając się do kąpieli przypomniała sobie i już nie chciała się kąpać, znowu był ryk. Ciekawe co będzie jak sobie zedrze kolano, wtedy rana będzie znacznie większa 
Narazie od 3 dni rano mała nie dostaje mleka i jest ok.
A wczoraj u nas był jeden wielki płacz i marudzenie

rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Kasiad no to widzisz,nie pozostaje nic innego jak zrezygnować porannego mleka.A może śniadanko i kakao(takie cienkie z 2-3 miarek)słabsze moze przejdzie lżej i brzuszek nie będzie bolał...
Kuba znów sie zrobił straszny przylepa,wczoraj na imprezie normalnie szok,cały czas przy mnie lub na kolanach,a potem sie wystraszył pękających balonów(dzieciaki przebijały)i pół nocy mi mówił,ze boi sie balonów i pytał,czy ich nie ma.. Rano,ledwo oczy otworzył,to mówił,że nie lubi balonów...
Kuba znów sie zrobił straszny przylepa,wczoraj na imprezie normalnie szok,cały czas przy mnie lub na kolanach,a potem sie wystraszył pękających balonów(dzieciaki przebijały)i pół nocy mi mówił,ze boi sie balonów i pytał,czy ich nie ma.. Rano,ledwo oczy otworzył,to mówił,że nie lubi balonów...

karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Dziewczyny mam pytanie. Milenka wiekszosc rzeczy robi lewa reka tzn. rysyje, je, wycina, itp. Czasami wezmie do prawej ale jej albo nie wychodzi albo gorzej idzie. Mnie to nie przeszkadza, ale coraz wiecej osob zwraca mi na to uwage. Ja w leworecznosci nie widze problemu (moja siostra i moj tata sa leworeczni), ale moze o czyms nie wiem. Co Wy o tym sadzicie? CZy leworecznosc to problem (oprocz tego ze piszac lewa reka moze rozmazywac atrament)?
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Karolina to nie jest problem uważam
, zreszta nie da sie na siłe dziecka przestawić
tak juz ma i koniec.
Ludzie to nadal problem z tego robią nie wiem czemu
ciekawe ze nikt nie zwraca uwagi ze dziecko prawą reką pisze

Ludzie to nadal problem z tego robią nie wiem czemu

WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Ja też nie uważam, żeby to był problem
Zresztą osoby, które znam i są leworęczne właśnie, to bardzo zdolne i mądre osoby, więc to tylko dobrze o Milence będzie świadczyć w moim odczuciu;-)

reklama
Karolina, mój Damian jest leworęczny. I nie ma w tym żadnego problemu
Damian wypracował sobie taki chwyt długopisu, że nie zamazuje sobie w zeszytach. A na ludzi krytykujących leworęczność nie zwracaj uwagi