reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Dokładnie, proporcje są zachowane, nie ma mowy o żadnej nadwadze :no:
Madzia, może lekarka spojrzała, że Weronika jest między 75 a 90 centylem i dlatego powiedziała, że na pograniczu nadwagi. Niektórzy lekarze zapominają spojrzeć na wzrost, jeśli centyl wagi i wzrostu jest podobny, to jest przecież wszystko ok, tylko dziecko jest większe od przeciętnego w tym wieku.
Oliwka ma identyczny wzrost jak Weronisia, wagowo jest niewiele lżejsza (12,5kg) i też wygląda dobrze, nie należy do szczupłych, ale też gruba nie jest.

Tylko Oli ma ciągle wałeczki na udach. Wasze dzieci też mają :confused: Nie pytam szczuplasków :-D bo np Emilka nogi ma jak modelka i nie ma wałeczków, widziałam na zdjęciach :tak: Nie wiem, czy w tym wieku nogi nie powinny już się pozbyć tych typowo niemowlęcych wałeczków :confused:

Ostatnia edycja:
Tylko Oli ma ciągle wałeczki na udach. Wasze dzieci też mają :confused: Nie pytam szczuplasków :-D bo np Emilka nogi ma jak modelka i nie ma wałeczków, widziałam na zdjęciach :tak: Nie wiem, czy w tym wieku nogi nie powinny już się pozbyć tych typowo niemowlęcych wałeczków :confused:
Jenni niby szczupla a udka ma grubiutkie:tak:

reklama
Nie, no niczego się nie obawiam, Oliwieczka, tylko wydawało mi się, że półtoraroczne dziecko już nie ma takich niemowlęcych wałeczków.

Patch, ze Stasia kawał chłopa :tak:

Do góry