reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Dzięki,dziś sie złamałam,bo Kuba płakał ze zmęczenia na spacerze,a musiałam w aptece zrobić zakupy.Ale tylko na chwilkę wzioł smoka i wyjął,dałam mu ciasteczko i zapomniał.:tak:

reklama
oj biedna Lailusia:-(, wierzę ze wszystko dobrze sie dla was skonczy:tak:

a ja z innej beczki trochę: Hubek ostatnio często jest niegrzeczny, podchodzi i bije nas i wei sam ze źle robi bo odrzasu sie przytula i robi 'ajka' a im wiecej mu tłumaczymy tym wiecej robi na przekór, kiedys zawsze słuchał, gdy mówiliśmy nie wolno,a teraz specjalnie robi to czego mu zakazujemy. nie wiem juz jak mam reagować na takie zachowanie, jak sie przytula to mu tłumaczymy ze nie wolno bić, ze jego tez nikt nie bije a on wtedy znowu podnosi rekę i potem znowu skrucha i sie przytula... co robić? macie tez podobne problemy??

U nas na razie nie ma tego problemu, Milenka jest kochana i przytulaśna ale chętnie poczytam rady bardziej doświadczonych mam, bo pewnie każdą z nas ten problem wcześniej czy później nie ominie :sorry:

no właśnie Hubek też jest kochany i przytulak z niego wielki, tylko czasem(coraz częściej) ma takie wstawki właśnie i nie wiem skąd mu sie to bierze, kompletnie go wtedy nie poznaję i juz nie wiem co robić, próbowaliśmy to lekceważyc, nic nie dało, tłumaczymy to czasem skutkuje ale teraz ostatnio to tylko pogarsza sprawę, mówię łagodnie to zero reakcji, podnoszę głos to się smieje i dalej swoje... ręce opadają, no ale jakos musze reagować tylko jak?? i czy to normalne ze tak robi?? czy może jakiś błąd popełniliśmy??

My miałyśmy w sumie jedną taką sytuację, że Milenka chciała mnie ciągnąć, czy drapać w nos co mnie naprawdę zabolało, śmiejąc się w niebogłosy swoim grubym, rubasznym śmiechem, ale szybko odwróciłam jej uwagę czymś innym i na razie się to nie powtórzyło.

Rosmerta,u mnie jest to samo.Kondzio na zmaine sie przytula do nas i bije.Dla niego to bicie jest w tej chwili swietna zabawa.Kiedy on bił Jacka ,ten sie smial i wyglupiał z nim:dry:.I niestety teraz,to bicie to super zabawa dla nyguska(Dominika tak mowi na Konrada;-)).Tłumaczenie pogarszało sprawe,wiec teraz nie reaguje na to słownie,tylko odwracam jego uwage.
U mnie jest o tyle gorsza sytuacja,ze Konrad nasladuje rodzenstwo,ktore nieustannie sie kloci,bije,wyglupia...:dry:

Aha i Konrad rzuca roznymi przedmiotami:wściekła/y:.I upodobał sobie plazme,bo o to sie najbardziej wsiekamy:baffled::angry:

oj biedna Lailusia:-(, wierzę ze wszystko dobrze sie dla was skonczy:tak:

a ja z innej beczki trochę: Hubek ostatnio często jest niegrzeczny, podchodzi i bije nas i wei sam ze źle robi bo odrzasu sie przytula i robi 'ajka' a im wiecej mu tłumaczymy tym wiecej robi na przekór, kiedys zawsze słuchał, gdy mówiliśmy nie wolno,a teraz specjalnie robi to czego mu zakazujemy. nie wiem juz jak mam reagować na takie zachowanie, jak sie przytula to mu tłumaczymy ze nie wolno bić, ze jego tez nikt nie bije a on wtedy znowu podnosi rekę i potem znowu skrucha i sie przytula... co robić? macie tez podobne problemy??

Emilka też ostatnio jest taka :sorry: bije mnie gryzie i szczypie :szok: na słowo nie wolno reaguje uśmiechem i specjalnie to robi :-( wczoraj jakoś była do zniesienia ale przedwczoraj tragedia :-( na dodatek to gryzie z zaskoczenia wczoraj stałam i nie zauważyłam a ona mnie ugryzła w palec u nogi :szok: potem z zaskoczenia w łydkę a jak zareaguję to mnie jeszcze uszczypnie do tego :baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry