reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
oj biedna Lailusia:-(, wierzę ze wszystko dobrze sie dla was skonczy
a ja z innej beczki trochę: Hubek ostatnio często jest niegrzeczny, podchodzi i bije nas i wei sam ze źle robi bo odrzasu sie przytula i robi 'ajka' a im wiecej mu tłumaczymy tym wiecej robi na przekór, kiedys zawsze słuchał, gdy mówiliśmy nie wolno,a teraz specjalnie robi to czego mu zakazujemy. nie wiem juz jak mam reagować na takie zachowanie, jak sie przytula to mu tłumaczymy ze nie wolno bić, ze jego tez nikt nie bije a on wtedy znowu podnosi rekę i potem znowu skrucha i sie przytula... co robić? macie tez podobne problemy??
a ja z innej beczki trochę: Hubek ostatnio często jest niegrzeczny, podchodzi i bije nas i wei sam ze źle robi bo odrzasu sie przytula i robi 'ajka' a im wiecej mu tłumaczymy tym wiecej robi na przekór, kiedys zawsze słuchał, gdy mówiliśmy nie wolno,a teraz specjalnie robi to czego mu zakazujemy. nie wiem juz jak mam reagować na takie zachowanie, jak sie przytula to mu tłumaczymy ze nie wolno bić, ze jego tez nikt nie bije a on wtedy znowu podnosi rekę i potem znowu skrucha i sie przytula... co robić? macie tez podobne problemy??
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
no właśnie Hubek też jest kochany i przytulak z niego wielki, tylko czasem(coraz częściej) ma takie wstawki właśnie i nie wiem skąd mu sie to bierze, kompletnie go wtedy nie poznaję i juz nie wiem co robić, próbowaliśmy to lekceważyc, nic nie dało, tłumaczymy to czasem skutkuje ale teraz ostatnio to tylko pogarsza sprawę, mówię łagodnie to zero reakcji, podnoszę głos to się smieje i dalej swoje... ręce opadają, no ale jakos musze reagować tylko jak?? i czy to normalne ze tak robi?? czy może jakiś błąd popełniliśmy??
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
My miałyśmy w sumie jedną taką sytuację, że Milenka chciała mnie ciągnąć, czy drapać w nos co mnie naprawdę zabolało, śmiejąc się w niebogłosy swoim grubym, rubasznym śmiechem, ale szybko odwróciłam jej uwagę czymś innym i na razie się to nie powtórzyło.
Rosmerta, to normalne zachowanie
Poczytaj sobie te artykuły:
Bunt dwulatka - Dwulatek - arykuł
Bunt dwulatka - teoria w praktyce - Dwulatek - arykuł
Poczytaj sobie te artykuły:
Bunt dwulatka - Dwulatek - arykuł
Bunt dwulatka - teoria w praktyce - Dwulatek - arykuł
Tycia
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Rosmerta,u mnie jest to samo.Kondzio na zmaine sie przytula do nas i bije.Dla niego to bicie jest w tej chwili swietna zabawa.Kiedy on bił Jacka ,ten sie smial i wyglupiał z nim.I niestety teraz,to bicie to super zabawa dla nyguska(Dominika tak mowi na Konrada;-)).Tłumaczenie pogarszało sprawe,wiec teraz nie reaguje na to słownie,tylko odwracam jego uwage.
U mnie jest o tyle gorsza sytuacja,ze Konrad nasladuje rodzenstwo,ktore nieustannie sie kloci,bije,wyglupia...
U mnie jest o tyle gorsza sytuacja,ze Konrad nasladuje rodzenstwo,ktore nieustannie sie kloci,bije,wyglupia...
oj biedna Lailusia:-(, wierzę ze wszystko dobrze sie dla was skonczy
Emilka też ostatnio jest taka bije mnie gryzie i szczypie na słowo nie wolno reaguje uśmiechem i specjalnie to robi :-( wczoraj jakoś była do zniesienia ale przedwczoraj tragedia :-( na dodatek to gryzie z zaskoczenia wczoraj stałam i nie zauważyłam a ona mnie ugryzła w palec u nogi potem z zaskoczenia w łydkę a jak zareaguję to mnie jeszcze uszczypnie do tego
reklama
Aha i Konrad rzuca roznymi przedmiotami.I upodobał sobie plazme,bo o to sie najbardziej wsiekamy
ja wczoraj oberwałam komórką w nos tak we mnie Emilka rzuciła