reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

moj pediatra powiedziala ze jesli Szymkowi oczko napuchnie to najpierw zanim bede pedzila do szpitala mam przylozyc zapazona lenią !!!!!!!!!! torebka rumianku wkropic kilka kropli soli fizjologicznej i przecierac oczko do wewnterznej strony twarzy ku noskowi kilka razy w ciagu dnia jesli nic to nie da to wtedy lekarz.

uczulim mnie tak na ukaszenie komara muszki czy innego robactwa

a u mnie pediara zakazał przemywać oczko rumiankiem bo ponoć to jeszcze bardziej podraznia, jedyie solą fizj. przemyc podaz 10 kropelek zyrtec

reklama
moj pediatra powiedziala ze jesli Szymkowi oczko napuchnie to najpierw zanim bede pedzila do szpitala mam przylozyc zapazona lenią !!!!!!!!!! torebka rumianku wkropic kilka kropli soli fizjologicznej i przecierac oczko do wewnterznej strony twarzy ku noskowi kilka razy w ciagu dnia jesli nic to nie da to wtedy lekarz.

uczulim mnie tak na ukaszenie komara muszki czy innego robactwa

a u mnie pediara zakazał przemywać oczko rumiankiem bo ponoć to jeszcze bardziej podraznia, jedyie solą fizj. przemyc podaz 10 kropelek zyrtec

kazdy mowi coś innego:confused:

Ja też słyszałam, że odchodzi się od przemywania oczu rumiankiem, chyba ze względu na częste uczulenia :confused:

A z tym kanalikiem Lailusi to długo jest zapchany :-(

no wlasnie, dzis bylismy u okulistki. zaczerwienienie oslablo i z oczka rano nie leciala zadna ropka, do tego Laila zaciskala oczy i nie dala sie dobrze zbadac ale i tak dostalysmy masc z antybiotykiem i mamy po 10 dniach isc na kontrol..jak nie pomoze to kanalik musi byc odetkany(choc lekarka stwierdzila ze nie wyglada zle ale co ona mogla widziec przy zamknietych oczych;-)) bo tak jak czytalam jesli do roku sie sam nie odetka to trzeba dzialac..tylko ze mi moj pediatra tak my´dli oczy ze samo przejdzie ze ciagle o tym myslalam i wierzylam ze kiedys przejdzie..ano zobaczymy

Susu, przykro mi ze Laila ma jeszcze zatkany ten kanalik. Kurcze :-:)-(

A z innej beczki, to nam na szkole rodzenia ciagle trabili, ze rumianek moze silnie uczulac.

Muszę sie pochwalic,2 dni bez smoczka,tylko na noc.
Jak wołał,to mówiłam ,że "poleciał frrrrr....,daleko" i zajmowałam czymś innym,no i nie dopominał sie.Jedynie po kąpieli wrzask "didi da":tak:"gdzie di "....
Tak więc ograniczamy...

reklama
Do góry