reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Dziewczyny pomocy, czym moge przemyc oczko Zosi, ma zaczerwienione , spuchnięte i cały czas trze, widac ze ja szwędzi, mam kropelki GENTAMIMICIN 0,3% ALE NIE WIEM CZY TAK BEZ WIZYTY U LEKARZA MOGE JEJ ZAKROPIĆ.... i mam jeszcze maść naomycinum
Ja bym jednak niczym nie zakrapiała.To może być zapalenie spojówek.Przemyłabym czysta wodą i zostawiła do wizyty u pediatry.
Kuba tk miał jak wiatr wiał i nasypało mu piachu.

Oliweczka, w takiej sytuacji zawsze możesz zapuścić parę kropli soli fizjologicznej. a jeżeli podejrzewasz alergię, to daj jej Clemastin lub Zyrtec.

No i musiałam jechać na ostry dyzur z Zosia, bo jak wstala to miala taką banie ze praktycznie nic nie widziala na oko, przerazilam sie troszke bo nie ladnie to wygladało.

lekarka dala nam jakies kropelki, oraz wapno i zyrtec (kktory juz wczesniej jej podałam) zeszło okazalo sie ze cos ja ugryzło bo ma ślad, moze to meszka

my tez mamy problem z oczkiem LAili, nie dosc ze ten kanalik nadarlnie odetkany i ciagle ropieje i lzawi to jeszcze dzis zrobilo sie czerwone i mysle ze to zapalenie spojowek (tatus mialostatnio:-(), jutro idziemy do okulisty, mam nadzieje ze jakis nas przyjmie...

reklama
moj pediatra powiedziala ze jesli Szymkowi oczko napuchnie to najpierw zanim bede pedzila do szpitala mam przylozyc zapazona lenią !!!!!!!!!! torebka rumianku wkropic kilka kropli soli fizjologicznej i przecierac oczko do wewnterznej strony twarzy ku noskowi kilka razy w ciagu dnia jesli nic to nie da to wtedy lekarz.

uczulim mnie tak na ukaszenie komara muszki czy innego robactwa

Do góry