reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
a ja dzis odkryłam ,ze w wedlinie drobiowej jest np miód,kakao , seler , i co nas bardzo cieszy:baffled::angry: we wszystkich prawie gluten ,kasza manna lub białko

niestety:baffled:
tak samo w niektórych kiełbasach niedrobiowych:baffled:,tzw.szynkowych-często jest seler i białko sojowe lub krowie.:baffled:
Nie pozostaje nic innego,jak samemu kiełbase robić.:szok::-D
ta mnie to też załamało praktycznie we wszystkich produktach jest Glutaminian sodu:crazy:

Ja wiedziałam, ze wędliny to sama chemia i nic wiecej.
Skoro w 1kg szynki jest 40dkg miesa...az strach kupowac. Marta nie zna smaku wedlin bo ja ich zwyczajnie w ogole nie kupuje. Jada za to wyroby własne domowe np. upieczony schab ze sliwka , szyneczkę , kiełbasę-wszystko robimy sami:tak::tak:(tak samo nasi rodzice) i to juz kilku lat.A juz wogle najgorszy syf to parówki. U mnie w przychodni wisi nawet taka informacja ,ze dzieciom nie wolno podawac parówek:no:ich zawartosc to tłuszcz, barwniki, i same szkodliwe E-XXX.

Bardzo szkodliwe sa tez przyprawy typu przyprawa do grilla, do pieczeni itd. To tez prawie sam glutaminian sodu.

No niestety, takimi paskudztwami nas faszerują :crazy:
Oli jak narazie żadnych zmian nie ma już od dłuższego czasu, wszytkie prowokacje jak do tej pory przebiegły pomyślnie, a więc do diety ma już wprowadzony twaróg, jogurty, ser żółty itp, wszystko oprócz samego mleka.
No i właśnie mam teraz dylemat, dziś rano wykończyłam ostatnią puszkę Isomilu i teraz się zastanawiam, czy kupić na próbę Nan Ha, czy kupić jeszcze mleko sojowe :confused::confused::confused: Lekarka mi każe podać Nan Ha...

my robimy w większości sami szynki i kiełbasy :tak:;-) najczęsicej moja mama kupuję świne na wsi u cioci, tam wiozą do badania mięso i tam u jakiegoś faceta robi wędliny kiełbasy itd :tak: więc kiełbaske i szynkę Emilka wiejską zajada:tak: no i często jakies kawałki w domu sama gotuję na chleb lub robie pieczone dla nas :tak:

No niestety, takimi paskudztwami nas faszerują :crazy:
Oli jak narazie żadnych zmian nie ma już od dłuższego czasu, wszytkie prowokacje jak do tej pory przebiegły pomyślnie, a więc do diety ma już wprowadzony twaróg, jogurty, ser żółty itp, wszystko oprócz samego mleka.
No i właśnie mam teraz dylemat, dziś rano wykończyłam ostatnią puszkę Isomilu i teraz się zastanawiam, czy kupić na próbę Nan Ha, czy kupić jeszcze mleko sojowe :confused::confused::confused: Lekarka mi każe podać Nan Ha...
Moze warto sprubowac Nan Ha i wyprubowac:tak:

Ja daje Bebilon Ha i u Konrada jest ok:tak:.Tylko drogie to mleko.Kupowalam w Carrefurze,bo 20,69,ale miało zdrozec i kosztowac prawie 27.Na Allegro jakas apteka sprzedaje po ponad 33:szok:

ale syf w jedzeniu....zazdroszcze tym ktore umieja i chca robic same kielbasy, szynki itp. IMPONUJECIE MI!!!!

KASIAD skoro Oli tak ladnie toleruje twarog, ser itp to moze sprobuj NAN HA, moze jest juz gotowa!! tego WAM zycze!!

reklama
No spróbuję z tym Nanem Ha. Byłam dziś w Carrefourze na zakupach i nie było niestety Nan Ha 2, wszystko wykupili, bo była ładna cena 20,99 zł za puszkę. Nie mam już siły nigdzie latać po sklepach dzisiaj, więc jutro Oli dostanie rano do butli rzadki Sinlac.

Do góry