reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

ech JOASIEK...moze faktycznie taka kampania by cos przyniosla...

Bidulka JENNI

a ja mam pytanie: od paru dni mam wrazenie ze LAila ma nieprzyjemny zapach z ust, nie wiem czy to plesniawka czy jakie licho (jezyk nie jest bialy)? czy ktos ma moze jakowes pojecie na ten temat?

reklama
OK wlasnie przeczytalam ze nieprzyjemny zapaych uz ust niemowlaka/malego dziecka moze byc zwiazany z wychodzeniem zabkow a nam wlasnie jeden wychodzi...mam nadzieje ze to to

OK wlasnie przeczytalam ze nieprzyjemny zapaych uz ust niemowlaka/malego dziecka moze byc zwiazany z wychodzeniem zabkow a nam wlasnie jeden wychodzi...mam nadzieje ze to to
a może ma tak po nocce albo po drzemka dziennych?bo u Weronisi też się zdarza ja daję jej wtedy sztoteczke i myje ząbki tylko że myje cały czas na razie samą wodą muszę jej już kupić pastę

Ja Ci powiem Joasiek, że kobieta mogła pomyśleć, że ta zmiana na buźce to jest nowotwór, dlatego powiedziała, że jest chora. Ja już się spotkałam z taką opinią ludzi. Nie potrafią odróżnić tych dwóch zmian.

Kasiu bo tak na dobrą sprawę, naczyniak JEST NOWOTWOREM niestety.
Ale jest to ta najłagodniejsza odmiana nowotworów niezłośliwych.
I ZANIK JEST WPISANY W JEGO EWOLUCJĘ (to słowa chirurga z Gdańska, który jak dla mnie jest absolutnym autorytetem w dziedzinie naczyniaków).

Problem w tym, że większość ludzi wogóle nie miała wcześniej kontaktu z taką zmianą (w tym równiez ja, dopóki lekarz nie powiedział nam, że to co Milenka ma na buzi to właśnie naczyniak).
A jeśli już ktoś ma jakieś pojecie, to raczej bardzo mgliste. Po pierwsze - nie odróżniają charakteru takich zmian - naczyniak wczesnodziecięcy (jak u Milenki) i malformacja. Nazywają to naczyniakiem jamistym i płaskim, często nie wiedzą też, że wczesnodziecięcy (jamisty) zanika, a malformacja (płaski) nie.

Dlatego jak już uporamy się z naszym naczyniakiem i będę miała dokumentację w postaci zdjęć i całe doświadczenie i wiedzę, jaką juz mam, to chyba poważnie pomyślę nad rozgłosnieniem tego problemu. Pewnie wystarczy kilka artykułów w popularnych czasopismach.
Może wtedy ludzie zaczną inaczej patrzeć na takie dzieci jak Milenka.

agusia mam pytanko do ciebie odnosnie tych diet co maja nasze dziewczyny
dajesz Sarci normalnie deserki ze słoiczków bo ja dalam dzisiaj jablko z brzoskwinia i Werci poliki sie zaczerwienily i schropiwacialy no chyba ze Patryk jej cos ukradkiem dal
i jeszcze jedno co do picia na tej diecie moga normalnie pic wszystkie soki herbatki itp.:confused:

reklama
agusia mam pytanko do ciebie odnosnie tych diet co maja nasze dziewczyny
dajesz Sarci normalnie deserki ze słoiczków bo ja dalam dzisiaj jablko z brzoskwinia i Werci poliki sie zaczerwienily i schropiwacialy no chyba ze Patryk jej cos ukradkiem dal
i jeszcze jedno co do picia na tej diecie moga normalnie pic wszystkie soki herbatki itp.:confused:
daje wszystko co nie ma w składzie białka mleka krowiego i glutenu (maki;-))
deserki jada , pije soki wszystkie bez cukru ale to nie wymóg diety a moje widzimisie (bez cukru)
mozesz dawac wszystko naprawde : zamiast chleba je pieczywo ryzowe na to wedlina , pasztet.................
zamiast danona np owsianke z deserkiem:rofl2:
ale jak ja wysypuje po deserze to moze poprostu AZS?:confused:(tu pytaj rozalki;-))

moja ukradła i zjadła chleb wczoraj ...........od wieczora wczoraj jedna wielka kupa:baffled::-:)zawstydzona/y:

Do góry