reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

madzia24 czasem dzieci mające skórę atopową,taką suchą,szorstką żle reagują na sztuczną wit.C,która mogła być w deserku.Może(ale nie musi) zaostrzać już istniejąca wysypkę.:tak:
Kuba wit C w deserkach jakos toleruje,ale po Cebionie zaostrzenie murowane.:tak:

Acha i jeszcze kochana,u nas jest tak,że każdy wychodzący ząb i każdy najmniejszy katarek lub inna infekcja zaostrzają zmiany na ciele.

Ostatnia edycja:
reklama
ja juz nie wiem jest na tak scislej diecie a te poliki jej sie czerwienia i ma takie krostki czerwone przy samych włosach w okolicach uszu tak z policzkow ida
na szczescie z brzuszka i ud i z pupci zeszło juz tylko ta buźka

ja juz nie wiem jest na tak scislej diecie a te poliki jej sie czerwienia i ma takie krostki czerwone przy samych włosach w okolicach uszu tak z policzkow ida
na szczescie z brzuszka i ud i z pupci zeszło juz tylko ta buźka
madzia spokojnie,organizm potrzebuje czasu ,aby sie oczyścić.Alergen może krążyc nawet do dwóch tygodni w organizmie.Jeżeli moge coś poradzić,to odstaw też wszystkie podejrzane produkty(często uczula seler,banan itp.),no i powolutku wprowadzaj produkty jak na początku rozszerzania diety.Zupki gotuj na indyku.Bo inaczej to będzie zabawa w kotka i myszkę,trzeba wszystko odstawić,nawet kremy i oliwki.Do buzi kup Emolium krem specjalny,albo balsam.
Wiesz co ,strasznie Ci współczuje,bo wiem,że na poczatku jest to walka z wiatrakami,dopuki jako tako nie znajdzie sie przyczyny.
A dostałaś jakąś maśc od lekarza?Polecam robioną z wit.A,można zasugerować lekarce by zapisała.:tak:

tak masc tez mam robiona :tak:
wczoraj z:tak:robilam jej z:tak:upke z :tak:s:tak:mych warzyw i chlercia dalam tez selera moze on jest winowajca:baffled:
czyli zaczynam od samego poczatku ech

Jenni nabila sobie mega guza na czole:baffled::-( weszla na fotel i ponim skakala ja tylko zdazylam krzyknac zeby przestala ale nie zdazylam :-:)baffled:

Biedna Jenni:-(

Madzia-powodzenia z szukaniem allergenu.:tak:
My, dzieki diecie eliminacyjnej odkryłysmy kolejne 2: banany i masło:-((pomimo ze Marta jadła go naprawde odrobinke):-(
Niestety to jeszcze nie koniec:-(

a ja dzis odkryłam ,ze w wedlinie drobiowej jest np miód,kakao , seler , i co nas bardzo cieszy:baffled::angry: we wszystkich prawie gluten ,kasza manna lub białko

Ostatnia edycja:
reklama
a ja dzis odkryłam ,ze w wedlinie drobiowej jest np miód,kakao , seler , i co nas bardzo cieszy:baffled::angry: we wszystkich prawie gluten ,kasza manna lub białko
niestety:baffled:
tak samo w niektórych kiełbasach niedrobiowych:baffled:,tzw.szynkowych-często jest seler i białko sojowe lub krowie.:baffled:
Nie pozostaje nic innego,jak samemu kiełbase robić.:szok::-D

Do góry