reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
opowiesci o odstawianiu ciag dalszy:

JUZ od 4 nocy LAila nie je w nocy ani w dzien tylko na zasniecie!!!! (budzi sie i tak ze 3 razy,troche placze ale szybko dosc sie uspokaja i spi dalej)

DZIS ZAMIERZAM JA KARMIC OSTATNI RAZ NA ZASNIECIE a jutro sprobowac BEZ CYCUSIA. i wiem ze bedzie strasznie, po prostu to wiem.. . (bo jak wczesniej pisalam tak bardzo cieszy sie teraz na to jedyne wieczorne karmienie a ja jej musze go zabrac:-()
TRZYMAJCIE KCIUKI PROSZE, to moment kiedy sa najbardziej potrzebne....

EWAMAT jak jest u CIebie? wnioskuje z pistow o spaniu ze juz calkowicie odstawilas Majeczke? czy sie myle? jak WAM poszlo/idzie?
Dopiero dzisiaj weszłąm na ten wątek. Gratuluję. Ja nie karmię Mai tytlko w dzień. Jakoś się wycofałąm z tego odstawiania. Maja i tak przestała sie budzic tak bardzo w nocy. Dzisiaj zasnełą o21, obudziła sie o 2,30 i o 6. A jak wychodziłąm o 8, to jeszcze spała. Wię karmiłąm ja tylko 3 razy na dobe. Z nią mam problem, ze nie je butelki. A jeszcze nie umie spać bez jedzenia całą noc. Widzę, ze po tych 7 godzinach chce sobie coś popić. Ale widzę, że ostatnio lubi spać. Wiec też myslę, że samoczynnie karmienie wygaśnie, tym bardziej, ze mleka juz też mam malutko.
Jeszcze raz gratuluję.

Ewamat, pewnie będzie tak jak piszesz, u mnie mleka też było coraz mniej jak nie karmiłam Wiktorii w dzień, no i w końcu bez żadnych problemów odstawiłam małą i mleczko zanikło, nie miałam nawału pokarmu, a tego się obawiałam, no ale natura sama sobie z tym poradziła:)
Susu a tobie oczywiście gratuluję, teraz to juz z górki ;)

Dzisiaj w Tychach na spacerku miałam próbkę tego,co nas czeka na Slasku...
Na placu zabaw była jakaś babcia z 2-letnim chłopczykiem. Mega łobuz. Miał piłeczkę, najpierw podszedł z nią do Milutka, wygladało jakby chciał jej podać piłkę, a on ja po prostu pchnął ta piłką aż młoda klapnęła na beton, ale ze zdziwieniem, nie płakała....
A potem ten mały (nie wiem, naoglądał się żółwi ninja czy co?) chciał ja kopnąć w brzuch, ale sam sie przy tym wywalił a jej nic nie zrobił. Babcia tego Kamilka zaczęła gadać, że mam uważać, bo on jest łobuz i chytrus i ze mam zabrać Milenkę od niego bo może jej coś zrobić.

Ale wystarczyło do niego łagodnie pogadać i malec od razu się zmienił... dał Milence piłke, chciał zebym ja posadziła obok niego na ławeczce, dawał jej grzecznie cześć....
A babcia do mnie z tekstem "Ojej ona jest CHORA!" !?!
Kurde jak to chora???
Ja na to, że NIE! Ona jest zdrowa ma tylko naczyniaka który niedługo sam zniknie, a poza tym to jest ZDROWA JAK RYBKA, nie miała nigdy nawet katarku, jest grzeczna jak Aniołek.....
Skąd tej babie przyszło do głowy, że ona jest chora, to ja nie wiem....

Wiecie, zaczynam się zastanawiać nad jakąś ogólnopolską kampanią uświadamiającą ludzi czym jest NACZYNIAK - bo naprawdę mało ludzi to wie, i to że nie jest to żadna choroba, jedynie defekt kosmetyczny który z czasem sam zniknie, bo ta niewiedza ludzka czasem bywa porażająca :/

Joasiek to jest dobry pomysl, naprawde pomysl o tym....bo ludzie sa naprawde strasznie zacofani.....
Oj przydalo by sie tych ludzi uswiadomic

Ostatnio wam pisalam ze Jacki miala zapalenie spojowek i tylko zeby nikogo niezarazila :sorry2: a tu dzis Jenni wstaje i wyglada tak:baffled:

Biedna Jenni :-( Ale czerwone i spuchnięte ma to oczko :-(

A co do uświadamiania ludzi to masz Joasiek rację, wielu ludzi nawet nie ma pojęcia, co to jest naczyniak. Ja Ci powiem Joasiek, że kobieta mogła pomyśleć, że ta zmiana na buźce to jest nowotwór, dlatego powiedziała, że jest chora. Ja już się spotkałam z taką opinią ludzi. Nie potrafią odróżnić tych dwóch zmian.

reklama
Do góry