reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

a my wlasnie wrocilismy z pogotowia:-(Wercia ma ostre zapalenie gardła no i niestety znow antybiotyk:-(jest tak osłabiona:-( caly dzien na raczkach teraz spi dostala czopek i antybiotyk mam nadzieje ze jakos na nocka zleci w miare:-(
a jakie czopki dajecie bo mi kazala 150 mg:shocked2:a jeszcze miesiac temu dostawała 125

reklama
a my wlasnie wrocilismy z pogotowia:-(Wercia ma ostre zapalenie gardła no i niestety znow antybiotyk:-(jest tak osłabiona:-( caly dzien na raczkach teraz spi dostala czopek i antybiotyk mam nadzieje ze jakos na nocka zleci w miare:-(
a jakie czopki dajecie bo mi kazala 150 mg:shocked2:a jeszcze miesiac temu dostawała 125
To zależy od wagi dziecka.Mi lekarka mówiła,że jak maluch waży ponad 10 kilo to moze juz 150,bo mniejsza dawka moze być za słaba.

A włąśnie przed chwilą widziałam w telewizji reklamę Nurofenu w czopkach. Nareszcie, bo ten syropek w nocy był nie do przejścia. A Paracetamol nie zawsze działał.

paracetamol

wg masy ciała 10-15 mg/kg masy ciała
lub
wg wieku:
3 miesiące - 1 rok 80 mg
2-3 lata - 125 mg
4-6 lata 125-250 mg
No czyli dobrze mi zapisała 10x15mg(maksymalnie 150mg.):tak:
A to wg. wieku to różnie bywa,przecież dzieci różnie ważą,jedne mniej,a inne więcej.

lekko śliska to za mało tego krochmalu robie na ta nasza wannę cholipa jutro znów zrobię i cały największy gar ugotuje
ja czasem sypałam lekko 0,5kg na tą ilość wody co leje do wanienki ;-)

a może spróbuj zrobić okłady lub kąpiel w korze dębu :tak: u Emilki bardzo pomagały :tak:

okłady szymek ledwo spokojnie leży przy szybkiej zmianie pieluchy a co dopiero z okładem to odpada jutro wsypię 0,5kg mąki i będzie ok bo teraz to ja dawałam tylko po 3 łyżki kopiaste i woda była mętna
no ale dostałam instrukcję dzięki

LAilusia oslabiona-ma katarek troche przez niego pokasluje i zrobila dzis zielona kuopcie po ktore pupa odparzona jak nigdy nie byla...tez bede musiala jakos temu odparzeniu zaradzic...ale krochmalu nawet nie mam....tylko sudocrem i bepanten ale to pewnie za malo...

reklama
U Oliwki strasznie ciężko zaaplikować czopka a jeszcze trudniej go utrzymać w środku :baffled: Jak aplikuję to zaciska pośladki a jak mi się uda zaaplikować, to wydusza go na zewnątrz :dry: Jakoś przy starszych nie miałam takiego problemu z czopkami :no:

Do góry