reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Dokładnie, to cała kwintesencja :tak:

A swoją drogą to w czasie choroby też normalnie kąpałam Oliwkę, tylko nie było przesiadywania i długiej zabawy w wanience.

ja właśnie teraz ja tak kąpie wkładam umyję całą z włoskami i koniec kąpieli :tak:bo nadal zakatarzona i okropnie kaszle wieczorem :-(

reklama
Sama nie wiem Gosia, Oli ma czerwone dziąsła tak długo, że już sama nie wiem czy to ząbkowanie, czy nie. A te kilka dni to ile Gosia dokładnie ???

nam tez kazano kąpac z paleniem płuc w szpitalu a nawet (oczywiscie nie po kąpieli)
otwierac okna i wietrzyc taki mały spacer robic;-)
sara miała wtedy 6 tygodni

Wietrzenie w czasie choroby jest tak samo potrzebne jak zdrowemu dziecku, a może nawet bardziej. Muszą się te zarazki jakąś drogą wydostawać z pokoju chorego i wpływać świeże powietrze. My nawet w czasie zapalenia ucha i brania antybiotyku wychodziłyśmy na spacery (poza dniem, gdzie pojawiła się gorączka, bo w czasie gorączki nie należy wychodzić). W czasie takich spacerów super się oczyszczał nos.

reklama
Wietrzenie w czasie choroby jest tak samo potrzebne jak zdrowemu dziecku, a może nawet bardziej. Muszą się te zarazki jakąś drogą wydostawać z pokoju chorego i wpływać świeże powietrze. My nawet w czasie zapalenia ucha i brania antybiotyku wychodziłyśmy na spacery (poza dniem, gdzie pojawiła się gorączka, bo w czasie gorączki nie należy wychodzić). W czasie takich spacerów super się oczyszczał nos.

my też mamy wychodzić mino choroby żeby ten katarek łatwiej wylatywał :tak:no chyba że naprawde byłaby fatalna pogoda ;-) a w czasie gorączki to ja sama też wychodziłam bo mi lekarka kazała nie można tylko w upały :tak:mała mi akurat nie gorączkowała :no:

a dziś do lekarza na 12.40 a ja na 13.00 do pracy miałam iść przeszkolić nowego pracownika :wściekła/y: babcie jedynie wyślemy z małą:rolleyes:

Do góry