reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

U nas tez codziennie -i 5 dni w tygodniu kąpie sama(męzus wraca tylko na weekendy :hmm:) w niedziele czasem mi pomaga.
Ale zdarzyło mi sie ,ze nie wykapałam -2 razy- dlatego ze mała zasnęła i nie chciałam jej rozbudzac.

reklama
Wloski zdecydowanie myje Julci co drugi dzien.....Kolezanka fryzjerka jak uslyszala ze myje jej codziennie , niezle mnie opierd.....ze niszcze jej tylko wloski....
zreszta z tego co pamietam jak bylam mala tez mialam myta glowe raz w tygodniu...chyba ze byla niezla zabawa w piaskownicy, albo cos podobnego:-D

Chciałam Was spytać czy nadal kąpiecie dzieci codziennie?? :confused::confused::confused: Ja zaczęłam ostatnio kąpiel co drugi dzień i nie wiedzę różnicy, ani w nastawieniu małego do spania, ani w długości snu i jego jakości..chyba tak będę już kapać...

Ja kąpię Lenkę co drugi dzień, a tak naprawdę nie ja tylko Bartek to sa ich chwile i ja nie zabieram tych momentów, wchodze jak już tylko główkę trzeba wypłukac po szamponie :tak: bo czasami to im nie wychodzi :-p:-p. Ja w tym czasie szykuje łóżeczko, piżamkę i szybko coś ogarniam w domku :-)

No ja Tosię też kąpię codziennie. Albo ja, albo moja mama. Tomek nie kąpie, tylko pomaga w tym czasie robiąc mleko, nalewając wodę itd. Uważam, że jest to przyjemnośc dla małej- zarówno sama kapiel jak i samopoczucie po niej. Nawet główkę myjemy codziennie. Potem jej jeszcze kremuję tą główkę żeby pachniała- mam schizę na punkcie włosów-muszą być czyste i pachnące:-)
Jest to też w dalszym ciągu taki nasz rytuał, z którego nie chcę rezygnować, a tez często padam z nóg.

A co to jest za maść, krem czy inne cudo czym kremujesz główkę :confused:

U nas kapiel jest codziennie przede wszystkim dlatego, ze Kornelcia to uwielbia, ale rowniez dlatego, ze dzieciaczki w tym wieku coraz czesciej bawia sie na podlodze i wiecej sie brudza, grzeja i poca(moja szczegolnie ze wzgledu na swoj tluszczyk:tak:)-kapiel jest teraz bardzo wazna. Nasza jest rowniez myta w czasie choroby(oczywiscie z wszystkimi srodkami ostroznosci zeby sie nie pogorszylo)poniewaz lekarz sugerowal, ze dzieciaczki w chorobie sie poca i tzrzeba z nich zmyc bakterie )ale zawsze trzeba zapytac sie lekarza myc czy nie myc.
Reasumujac powiedzcie mamuski czy Wam nie jest przyjemnie polozyc sie po kapieli , w czystej koszulce do lozeczka??-dzieci czuja tak samo jest im o niebo przyjemniej tak zasypiac:tak::tak::tak:

reklama
Reasumujac powiedzcie mamuski czy Wam nie jest przyjemnie polozyc sie po kapieli , w czystej koszulce do lozeczka??-dzieci czuja tak samo jest im o niebo przyjemniej tak zasypiac:tak::tak::tak:
Dokładnie, to cała kwintesencja :tak:

A swoją drogą to w czasie choroby też normalnie kąpałam Oliwkę, tylko nie było przesiadywania i długiej zabawy w wanience.

Do góry