reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Chciałam Was spytać czy nadal kąpiecie dzieci codziennie?? :confused::confused::confused: Ja zaczęłam ostatnio kąpiel co drugi dzień i nie wiedzę różnicy, ani w nastawieniu małego do spania, ani w długości snu i jego jakości..chyba tak będę już kapać...

Ja kapie Milke codziennie. Obydwie to uwielbiamy. Poza tym nie umiem odmowic malej tej przyjemnosci. Milenka strasznie lubi bawic sie w wodzie, chlapac noziami i raczkami. No i jak jest nerwowa to uspokaja sie w czasie kapieli. Czasami, jak juz tak jestem wykonczona ze nie mam sily, a maz jest w pracy - wtedy daje sobie wolne.

u mnie bez kapieli by nie przeszło zaśnięcie :no: godzina 19.00 marudzenie kapiel butla i spać ;-) nieraz jak już marudzi a ja chce coś obejżeć w tv wystarczy że ja wykąpie i mam spokój a kłade ją poźniej :tak: zreszta ona też uwielbia kapiel i stos zabawek przy tym ;-) teraz jedynie jak miała tak zawalone gardło to szybką ją myje i raz w ten dzień nie umyłam jej włosków :tak:

ja nadal kapię codziennie i tak juz zostanie - HUbek taki ruchliwy, że się upoci przez cały dzień, że żal mi go nie wykapać i czyściutkiego położyc do spanka. zreszta on też bardzo lubi sie kapać, zabawki ruch i pluskanie:-D tylko główkę myjemy co 3-4dni juz teraz

My też codziennie się kąpiemy, jakoś tak mi się wydaje, że lepiej jest i Staś to lubi, tylko ostatnio to ja się denerwuję, bo Stach, to wszędzie chce wstawać, a wanna jest śliska i trzeba strasznie na Niego uważać... Gdzie te czasy, że siedział spokojnie i się bawił....

reklama
Ja kąpię Oli codziennie i będę kapać codziennie zawsze z prostej przyczyny - nie wyobrażam sobie, żeby przynajmniej raz dziennie porządnie się nie umyć, a nad zlewem to nie jest możliwe. U nas w rodzinie wszyscy się kąpią codziennnie, a raczej biorą prysznic, bo nie mam wanny. Rano zresztą też wchodzę pod prysznic. Może ktoś powie, ze przesadzam, ale ja źle się czuję, jak nie wezmę prysznica rano i wieczorem.

Do góry