reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Faktycznie Bobodent a nie Bobogel - pomyliłam się.

Martula, a czemu niby nie możesz zmienić apteki :confused: Wujek wujkiem, ale 40 złotych piechtą nie chodzi, a miesięcznie to wychodzi taka różnica. Ja bym sprawdziła ceny w innych aptekach na receptę i powiedziała wujkowi o różnicy, niech daje Ci po znajomości niższą cenę, albo kupuj w innej aptece - ja bym tak zrobiła w każdym razie.

reklama
Ciocie czy któraś z Was uzywa nosidełka dla dzieciaczka? takie go na ramiona, czy dzidzius powinien do niego juz samodzielnie sedziec? Mam problem kiedy jade na zakupy, chociaz przyznam ze nie mam dobrej opini o tych nosidełkach. Ale sutuacja czasami mnie zmusza.:hmm:

Ja nie często, ale czasem jak muszę wyskoczyć do sklepu, to wkładam do niego Stasia. Jemu się podoba. Ale to na takie krótsze wypady- pediatra mi powiedziała, że nic mu nie będzie, tylko żeby za długo w tym nie był- i mam mocno podregulowane szelki, tak żeby Staś był dociśnięty do mnie, a nie całym ciężarem na pupie.

Kasiad, wujek daje mi mozliwośc brania mleka bez recepty- donoszę ją pod koniec miesiąca. A poza tym kupowałam raz w innej aptece i tez tyle płaciłam. Musiałabym faktycznie popytac w innych dla orientacji. Może u nas w Sosnowcu wszedzie tyle kosztuje....:confused:

Ja w sumie nie kupiłam nosidełka i już nie kupię. Myślałam przez chwilę o BabyBjorn, ale mała ma już prawie 8 kg a nosidełko jest do 10 kg to bez sensu, tym bardziej, że i tak w miesiące letnie bym go nie używała. W taki upał nie miałabym sumienia z jednej strony przyciskać dziecka do siebie a z drugiej przykładać mu grube bądź co bądź nosidełko.

Dokładnie, ja zawsze usypiałam Tosię w ciągu dnia na rękach a teraz w te upały ona tak nie chce. Za gorąco jej widocznie jak się do mnie przytula.Więc w nosidełku tymbardziej nie chciałaby siedzieć...Poza tym mnie ani raz nie przeszła przez głowę myśl o kupnie nosidełka.Jakoś nie potrzebne mi jest takie coś...:tak:

martula, mój Satś też tak dziś śpi- zamiast 20 przepisowych minut, już 1h40min!!:szok::szok: Może razem gdzieś wczoraj balow3ały te nasze smyki:-D:-D

reklama
Moje dziecko w spiączkę zapadło. Drzemka która zawsze 20 min trwa już trwa półtorej godziny...:szok:

MOJE TEZ
Zasneła wczoraj o 20.30 i kwiliła do jedzenia o 6 rano zjadła , pojechałam z nia do przedszkola na rynek na zakupy i obudziła sie jak wchodziłam do domu o 10.00
Nakarmiłam (jabłko+mleko) i dalej spi :-D

Do góry