reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

z włosami to zabobony
a do paznokci -nalezy sie przyzwyczaic
no:dry: zalezy jaka długosc zrobisz bo jak 3 na poczatek to ja to kiepsko widze:sorry2:
ale przy 1,5 i (jesli french)to jak biały nałozysz troszke dalej (blizej płytki, wygladaja na dłuzsze na i ładniej) pewnie dasz rade
ja jade na wesele w sierpniu i tez zamierzam miec paznokcie akrylowe:-p

reklama
Ja mam krótkie paznokcie i nie byłoby mi wygodnie z długimi przy dziecku. Miałam raz akaryle, ale ciągle mi się łamały :baffled:
Jesli chodzi o włosy, to jest taki zabobon, że można dziecku obciąć włosy dopiero po roku, bo zcięcie wcześniej przynosi pecha. Jak dziecko ma długie włosy i rodzic jest zabobonny to jego sprawa, że męczy dziecko i siebie, ale ja bym obcinała gdybym miała co. U Oliwki raczej się nie zapowiada, bo ma krótkie włosy :-D

Ja słyszalam,ze sie nie obcina,bo dziecko bedzie miało "cieżka mowe'...Synek mial 10 miesiecy,to obcielismy,bo mu zaczela grzywka wchodzic do oka:zawstydzona/y:.I wygladal potem jak prawdziwy mezczyzna.Kondzia tez to na pewno czeka,bo juz w tej chwili grzywka mu chyba brwi zakrywa,albo przynajmniej do nich siega.Spineczek nie bedziemy uzywac:-p.
Corci tez ladnie obcielismy przed sammy roczkiem i miala potem takie ladne,rowne do ramion:szok::tak:

Ja słyszalam,ze sie nie obcina,bo dziecko bedzie miało "cieżka mowe'...Synek mial 10 miesiecy,to obcielismy,bo mu zaczela grzywka wchodzic do oka:zawstydzona/y:.I wygladal potem jak prawdziwy mezczyzna.Kondzia tez to na pewno czeka,bo juz w tej chwili grzywka mu chyba brwi zakrywa,albo przynajmniej do nich siega.Spineczek nie bedziemy uzywac:-p.
Corci tez ladnie obcielismy przed sammy roczkiem i miala potem takie ladne,rowne do ramion:szok::tak:
no własnie to chodzi o ciezka mowe w tym zabobonie

U mnie synek faktycznie zaczal moiwc w oklicach 2 latek,za to corcia szwargotala calymi zdaniami w wieku 1,5 roku:-):tak:

Dziewczyny, mam pytanie: czy ćwiczycie ze swoimi maluszkami?? Na głównej stronie BB są ćwiczenie od drugiego i od piątego miesiąca. Mi się spodobało i sobie ćwiczymy- Staś ma fajną zabawę:tak:

Właśnie spojrzałam na te ćwiczenia od 5 mies życia i okazuje się, że większość z nich (ale też wiele innych) wykonuje z Oliwką rehabilitantka, bo właśnie Oliwka międy innymi potrzebuje wzmocnienia raczek.

Kasiad dlaczego potrzebuje twoja Oliwka rechabilitacji raczek? ma za słabe? Jak to zauwazyłaś, czy leżąc na brzuszku nie może sie utrzymać?

reklama
Oliwieczka, to nawet ja nie zauwazyłam, tylko rehabilitantka przy okazji ćwiczeń na kręcz szyi, słabo się podnosi na rękach leżąc na brzuszku, podnois wysoko głowę, ale opiera się głównie na łokciach, a powinna już sporo czasu opierać się na dłoniach i łokcie mieć podniesione. Oliwka konkretnie podnosi tylko prawy łokiec a lewa ręka jest słabsza i lewy łokieć nie odrywa się od podłoza - może to jest związane z kręczem szyi, bo tez ma z lewej strony :confused:

Do góry