reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
No Oliwka też już śpi od godziny a zawsze jej drzemki trwały po ok pół godziny. W te upały rzeczywiście więcej śpi. A im więcej śpi w dzień, tym łatwiejsze ma usypianie wieczorem.

A moja ma na odwrót - im większy upał, tym większy problem ze spaniem :no: Normalnie powinna mieć już za sobą 2 drzemki a ona dopiero teraz usnęła i to na leżaczku, bidulka.. w łóżeczku nie chciała.

No wiec pisze:-D:-p

Nie wiem co jest....od 3 dni Julka budzi mi sie w nocy na ok 2 godzinki, ale najlepsze jest to ze nie placze tylko strasznie rzuca sie w lozeczku....macha energicznie lapkami i nogami....goraco jej nie powinno byc...spi w samych bodach, okno mam w kuchni na szeroko otwarte.....nie wiem co jej dolega....
pozniej jak juz zasnie to tylko w moich ramionach i tak wlasciwie do 7 ...ale nadal niespokojnie:dry:ja jestem wyspana ale strasznie zesztywniala i wszystko mnie boli...trzymac takiego klopsika ok 3 godzin bez ruchu to jest cos:sorry2:

nuśka moja też jak się przebudzi w nocy,to macha bardzo rączkami i nóżkami,aż się łóżeczko trzęsie.nie wiem czemu,tym bardziej ,że ma to miejsce od jakiegoś tygodnia,wcześniej tak nie robiła

Witam imprezowiczki:-D

Mam pytanko odnosnie paznokci:dry:ma ktoras moze zele albo akryle???Jak tak to prosze o odpowiedz jak sie one maja w stosunku do pracy przy dziecku...jestem ciekawa, bo bardzo bym chciala zelki <milam przed ciaza> ide 7 lipca na weselicho, no i wiecie....:-D:-p

I jeszcze pytanie o wloskach naszych baczkow...kiedy pierwszy raz macie zamiar je podciac....slyszalam ze po roczku powinno sie pierwszy raz...a dlaczego to nie wiem:baffled::no:

nuśka, to zależy jak sobie radzisz z paznokciami... Ja np. nie mam żeli ani akrylów- nie potrzebuję, bo mam długie i mocne swoje paznokcie i jeszcze ani razu nimi nie zadarłam i żadnej krzywdy Stasiowi nie zrobiłam, ale dla mnie taka długość jest po prostu naturalna, nie wiem czy bym sobie radziła, gdybym zawsze miała krótkie i na raz...

reklama
Nuśka u mnie było tak jak u Patch jak się urodziła mała miałam długie i było bezproblemowo :tak: tylko raz w samochodzie tak zahaczyłam że pół straciłam paznokcia i tydzień mnie paluch bolał :-D:szok: i teraz mam krótkie :-( ale zaczynam zapuszczać :-p Kwestia przyzwyczajenia :tak:;-)

A co do włosków też tak słyszałam :tak:ale nie wiem dlaczego niby tak jest wiem że później warto ścinać żeby były mocniejsze :tak:

Do góry