reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Ja nie sprawdzam stópek, tylko łydki - jak są wyraźnie cieplutkie, to uznaję, że jest za ciepło, najlepiej, jak są lekko ciepłe.

reklama
u nas mineło te magiczne 100 dni i jak reka odjał zgineły KOLKI
OGłASZaM WSZEM I WOBEC KOLKI POSZłY PRECZ tfutfutfu zeby nie zapeszyc
mam nowe dziecko , ciagle spi i je (coraz wiecej z piersi):tak::tak::-p

a na spacerki kupilismy opaske na główke poniewz Sarunia wszystkie kombinezony, kurtki , bluzy ma z kapturem a jest za ciepło na tyle warst wiec zakupilsmy opaske
i główka sucha nie spocona

My mamy taka czapeczko-chusteczkę wiazana na czubku głowy, Zosia wygląda w niej jak króliczek :-D jest cieniutka i przewiewna a i uszka są zasłonięte. Ostatnio było tak ciepło ze chodziła bez czapeczki

A czy smarujecie dzieciaczki kremami z filtrem, bo czytałam ze przez pierwsze 6 miesięcy nie powinno sie dzidzi smarowac takimi kremami, a ostatnio jak Zosia wyszla ze mna na sloneczko, posiedziała 5 minut w pół cieniu nóżki jej sie zrobiły czerwone, opaliła je :zawstydzona/y:... nie pomyslałam ze tak szybko ja opali

Oliwieczka -ja delikatnie smaruje ale tylko buzke:tak:
Jeszcze nie odwazyłam sie wyjsc z mala na krótki rekawek-jak jest bardzo ciepło to zakładam jej cieniutki pajacyk.
Poza tym staram sie unikac słonca i zawsze wychodze na spacer rano albo po południu(nigdy miedzy 11 a 14)

Ja smaruję Buźkę Ziajką- tam jest filtr 30.
A na spacery wychodzimy codziennie o 12, więc niby w te najgorsze godziny, ale jak idziemy tak że słońce świeci na Tosie, to wieszam pieluszkę tetrową na budce wózka i w ten sposób robie jej cień.

Ja też smaruję kremikiem z filtrem, ale tylko w okolicach tego nieszczęsnego naczyniaka. A tak to staram się, żeby słońce nie świeciło na małą i też wieszam na budce pieluszkę dla osłony :tak:

reklama
Do góry