reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

No tak własnie myslę, że tak szybko to nie zniknie...
Płacę 12 zł za 450 g na receptę. Bez recepty dwa razy tyle.

reklama
U nas było strasznie ciepło, wiaterek mały, ale bardzo cieplutki i przyjemny. Staś był w samych bodach,a i tak się spocił. Na spacer do tych bodów krótkie spodenki mu ubrałam i cieniutką czapeczkę. W ogóle wczoraj był jakiś marudny. ja nie wiem, czy to dlatego że wchodzi w inny etap życia(po 3 mies)czy co?? Może po prostu za ciepło, ja też się kleiłam- 2 razy prysznic brałam. Jeszcze nasze organizmy nie so przyzwyczajone do takich upałów.

U nas tak wczoraj slonce prazylo,ze w domu malutka byla w krtkim rekawku i spodenkach a na spacer zalozylam jej (po poludniu dopiero jak nie bylo takiej patelni) cieniutkie legginsy i cieniutka bluzeczke z dl. rekawkiem. na glowke malej w taka pogode zakladamy przepaski na uszy:tak:

Ja też miałam wczoraj niemały dylemat jak Milutka odziać na spacerek :eek: I ubrałam ją w bawełniany rampersik (pajacyk bez stópek). Czapeczki ani skarpetek nie miała jak leżała we wózku. Jedynie jak musiałam ją w parku wyciągnąć z wózka i trochę ponosić to założyłam cieniuśką bawełnianą czapunię i cienkie skarpeteczki. A była cała mokra od potu, więc myślę że nawet ten rampersik to było za dużo dla niej (u nas wczoraj było 29 stopni w cieniu!!!)
Dzisiaj jest 25 stopni, mała pojechała z babcią na spacer w samym pajacyku. Czapeczka w rezerwie leży z boku, jakby trzeba było małą z wózka wyciągać :tak:

moj synek ma chrypke czekam na doswiadczone porady co zrobic goraczki nie ma tylko straszna chrypka a ma dopiero 3 miesiace:szok:

Jesli mały duzo guga to normalne ta chrypka

laski czy to mi sie tak czcionka na forum zmieniła czy wszystkim?

Karola, ja tam bym pokazała małego lekarzowi, wiadomo chrypka to krtań, lepiej nie doprowadzic do obrzęku.

Agusia, ja czcionke mam normalną.

U nas w poniedzialek było 28 stopni i maly paradowal w body z krotkim rekawkiem,a jak sie obrzygal:-D to w bluzeczce z krotkim i w samej pieluszce:tak:.i tak bylo mu goraco.I robilam tak jak Joasiek,w wozku byl bez czpeczki,bo wcale nie bylo wiatru:tak:.Jezdzil ze mna troche samochodem( a nie mamy klimy) i strasznie sie mecyzl,w ogole nie spal.Jak go w koncu wyjelam i rołozyl sie wlozku,to spal 3 godziny,biedak...:confused:

reklama
Rany julek:szok:ja chyba przegrzalam mala<jak zwykle:baffled:> w poniedzialek u nas tez bylo strasznie goraco...a ja ja ubralam w body z krutkim, na to cienki kawtanik, rajstopki, spodenki ze sztruksu, ciniutka czapeczke i bluza ale rozpieta....lezala w wozku na kocyku.....:zawstydzona/y::baffled: jak wypisalam wszystko co miala na sobie to stwierdzilam ze glupol ze mnie:wściekła/y::zawstydzona/y:troszke przesadzilam prawda...ale ja nigdy nie wiem co jej ubrac:no:

Do góry