reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

U nas kupa juz normalna. Odparzenie też zeszło- pomógł Sudocrem:tak:Tak więc w zasadzie wszystko w normie- tylko dalej mamy ślady skazy białkowej na ciele:-(Czekamy aż zniknie. Ja juz piersią w ogóle nie karmię. Sama butla.

reklama
Moja Zosia dzis w samym pampersiku i koszulce z krótkim rekawkiem goniła :-) tak było cieplutko. A tak w ogóle widac ze wszytskie jestescie na spacerku bo mało postów.
I podoba mi sie nowy wątek :-)

A moja mała nareszcie w sukience :-D pogoda dziś super.
martula25 fajnie ze sudocrem pomógł mój Robert mówi na niego cudocrem:-D

Gosia bo działa cuda :) :-)
Moja mała jeszcze jest za mała na te sukienki które mamy...a sa takie ładniutkie moze tak za miesiąc lub 2

U mnie też ponownie objawy nietolerancji białka krowiego :-( Od czasu do czasu coś małego próbowałam z białkiem i nawet wydawało mi się, że nie ma żadnych złych objawów, czasem wyszły ze 2-3 krosteczki na policzku i szybko znikały. No to sobie trochę więcej pozwoliłam no i dupa blada. Na buźce nowe krostki, pod szyją na dekolcie też krostki ale łączące się dodatkowo w takie czerwone plamy i strasznie szorstkie to jest, na pupie też krostki. Muszę się znów definitywnie pożeganać z białkiem krowim. A już było tak ładnie, miałam nadzieję, że to minęło, ale niestety.

Dziewczyny, czy do sukienek ubieracie maluchom rajstopki czy skarpetki?

Kasia
Ja w domu małej nic nie ubrałam do sukienki tylko body, sukienka i skarpetki i sprawdzałam czy ma nóżki ciepłe a w chłodniejsze dni ubierałam rajstopki :tak:

Oliwieczka

Ja dziś myślałam że sukienka którą jej założyłam też będzie za duża może gdzieś za miesiąc dobra a tu niespodzianka :szok: za miesiąc pewnie by nie weszła ;-)

No własnie też się dzisiaj zastanawiałam czy do sukienki ubrac jej na dwór rajstopki czy skarpetki. I w końcu ubrałam rajstopki. Sama nie wiem kiedy takie dziecko może zacząć z gołymi nóżkami leżec w wózku:confused: No i nie włozyłam krótkiego body tylko z długim rękawkiem, na to sukienka i rajstopki....
Kasiad, moja Tosia ma strasznie duzo plam szorstkich. Strasznie to wygląda...Juz jedną puszkę Bebilonu pepti wypiła. Starcza mi taka puszka na 4 dni. Dzis zaopatrzyłam się w dwie kolejne i zobaczymy jakie będa efekty. jak nic się nie poprawi to trzeba będzie przejść na Nutramigen...

Ja byłam dziś w szoku jak zobaczyłam jak jest ciepło...nie wiedziałam kompletnie jak małego ubrać:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ale w końcu założyłam pajacuj bawełniany bez stopek + skarpeteczki i czapusia cienka...ale i tak wydawało mi sie ze mu za gorąco..ja byłam w zupełnie letniej przewiewnej sukience, w końcu było u nas 29st.

Nie wiem jak ubierać dziecko na takie upały:zawstydzona/y::no:

No własnie też się dzisiaj zastanawiałam czy do sukienki ubrac jej na dwór rajstopki czy skarpetki. I w końcu ubrałam rajstopki. Sama nie wiem kiedy takie dziecko może zacząć z gołymi nóżkami leżec w wózku:confused: No i nie włozyłam krótkiego body tylko z długim rękawkiem, na to sukienka i rajstopki....
Kasiad, moja Tosia ma strasznie duzo plam szorstkich. Strasznie to wygląda...Juz jedną puszkę Bebilonu pepti wypiła. Starcza mi taka puszka na 4 dni. Dzis zaopatrzyłam się w dwie kolejne i zobaczymy jakie będa efekty. jak nic się nie poprawi to trzeba będzie przejść na Nutramigen...

Ja tez tak samo ubrałam, wydawało mi się, ze jest za chłodny wiatr na gołe nózki.
A co do mleka, jesli nie poprawi sie po Pepti to po Nutramigenie tez sie nie poprawi, bo oba mleka sa oparte na tej samej recepturze tylko inna firma je produkuje. Pamietaj Martula, ze ja na znikniecie krostek z policzków czekałam az 3 tygodnie. Ile płacisz za Pepti na recepte :confused:

reklama
Ja byłam dziś w szoku jak zobaczyłam jak jest ciepło...nie wiedziałam kompletnie jak małego ubrać:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ale w końcu założyłam pajacuj bawełniany bez stopek + skarpeteczki i czapusia cienka...ale i tak wydawało mi sie ze mu za gorąco..ja byłam w zupełnie letniej przewiewnej sukience, w końcu było u nas 29st.

Nie wiem jak ubierać dziecko na takie upały:zawstydzona/y::no:

29 stopni :szok::confused::szok: U nas tak ciepło nie było. Słonce grzało, ale wiał wiatr. Teraz jest burza, jutro ma byc ochłodzenie.

Do góry