reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

KASIAD straszne to jak dziecko tak marudzi, placze a czlowiek do konca wie czemu....ale mam nadzieje ze po snie Oliwka wstanie rzeska i usmiechnieta, jak zawsze...

JA nadal uzywam Pampersy bo Laila jeszcze nigdy mi sie jak to okreslilas po pachy nie obsrala...a ze robi kupke co pare dni to ja na nia poluje i jak cos wyczuje to od razu zmieniam pieluche i w tym czasie Laila kupki wali a ja Pampersy szybcikiem swieze podkladam- nieraz 3,4 sztuki, wiec pewnie jak bym sie na jej kupkach tak nie koncentrowala to wyszloby po pachy
;-)
LailaL tez drzemie sobie wlasnie w naszej poscieli na lozku- w dzien wlasciwie tylko tam spi bo lozeczka w dzien nie lubi,dobrze ze w nocy nie ma z tym problemu...

reklama
Patch gdyby to byla plesniawka to pewie miala by biale plamki na jezyku, a tu niczego nie widze, mąz wlasnie pojechal po masc na ząbkowanie do apteki, to jednak chyba ząbki bo ma biale na dole dziasełka :confused::-( biedulka tak sie umeczy

Oliwieczka, nie chce sie wymadrzac ale dziecko jak dostaje zabki to ma dziaselka czerwone i opuchniete, pamietam to jak dzieci mojej siostry je dostawaly

Roznie to jest z tym zabkowaniem u jednych trwa to pare miesiecy a u niektorych zaledwie pare dni u mojej corki niebylo zadnych objawow oprucz "wycia" w wieku 4,5 miesiaca przez 3 noce i dostala 4 zabki:tak:

A u nas tylko slinienie, łapki w dzibie i 1 zab wyszedł jak Konrad miał 3 miesiace a jak miał 4 to miał juz 3 zeby:tak::tak:
A U Sary to wszystko idzie JAKOS inaczej ona jest zupełnie inna
wiec nie ma reguły ze dopiero po 4 miesiacu blablabla
moj syn ma 6 lat a ma juz 7 zebów stałych:szok: A TEZ PRZECIEZ ZA WCZESNIE

Moja starsza corka ma 4 zeby stale :tak: a czekam najbardziej bo gore miala usowana w wieku 1,5 roku z powodu pruchnicy:baffled: :-( i narazie ma tam 2 ale te stylu:-( i czekamy na przod:tak:

A ja z samego rana niezle sie ubawilam:-D przewijalam mala, i kiedy byla bez pamersa kichnela sobie.....i co....oczywiscie pierdla sobie a zawartosc jej dupki poleciala na mnie i na podloge:szok: :-D zaczelam sie hihrac jak glupia i do teraz mnie trzyma:-)

Ja dziś do mojego synka grzecznie rano mówię: "kochanie, mamusia musi pisać swoją prace i rada by była gdybyś dziś był bardzo grzeczny";-) I po jedzonku pobawił się misiem, grzechotką i gryzakiem, po czym kilka razy sie uśmiechnął i z gryzaczkiem w łapce zasnął momentalnie :tak::tak:

Co to znaczy grzecznie poprosić!! :-D:laugh2::-D

mysia23-a mówią,że maluchy mało rozumieją,a tu popatrz...
no u nas tez niezłe ślinienie(tzn. u małego,ha,ha,nie u mnie).Ale nie chciałabym,by za szybko zęby wulazły,boję sie tego gryzienia w sutki.

reklama
ja tez jesem zdania ze rozumieja. ja kiedys powiedzialam do makrelki zeby byla grzeczna, bo mamusia musi wyprasowac tacie koszule bo inaczej tata sie z mama rozwiedzie i Moje malenstwo grzecznie bawilo sie przez godzinke do momentu kiedy wyprasowalam ostatnia koszule:laugh2:. potem zaczela marudzic :tak:

Do góry