reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

A właśnie jak leżaczek się sprawdza z bujaniem?

sprawdza się ;-), i bujanie i zwykłe siedzenie, ale jak za długo trwa to młody upomina się żeby włączyć wibracje, bez leżaczka byłoby ciężko

dziewczyny to jak to z tą wodą nieprzegotowaną żywiec zdrój, jesteście tej samej opini co malutka?

reklama
Spaczyna wode nalezy przegotowac ale tylko raz pozniej nalezy tylko podgrzewac.Oczywiscie jesli raz dalas Karolkowi nieprzegotowana to nic nie bedzie.A woda musi byc niskomineralizowana-Zywiec,Primavera albo inna.Najlepsza z atestem Instytutu Matki i Dziecka.Jak maluchy beda wieksze to juz nie bedziemy musialy przegotowywac.Pytanie tylko co znaczy ''wieksze''?;-)

czytałam w gazecie jakiejs że niby wody gerber nie trzeba przegotowywać ale czy to prawda to nie wiem
Tak z Gerberem to pawda a z innymi wodami jest różnie ważne żeby była nisko zmineralizowana bo dużo minerałów obciąża nerki(Tak mówią fachowcy!!!)smyka a jak z gotowaniem to nie wiem nic na ten temat :-:)-( niby powinna być gotowana ale jak nie ma jak zagotować na plaży a mluszek spragniony to nie ma innego wyjścia a jak przy tym nic mu nie jest to świetnie;-)

Czy to mozliwe, ze mój niespełna 3-miesieczny syn zaczyna zabkować??? Ślini się jak mały bokserek, wszystko jest w ślinie, pcha do buzi piąstki, zabawki, pieluszki,,,,no i ma juz 5 dzień biegunkę:(

Czy to mozliwe, ze mój niespełna 3-miesieczny syn zaczyna zabkować??? Ślini się jak mały bokserek, wszystko jest w ślinie, pcha do buzi piąstki, zabawki, pieluszki,,,,no i ma juz 5 dzień biegunkę:(

Agado :-D:-D:-D u mojej kolezanki synka wlasnie w 3 miesiacu pojawil sie pierwszy zabek :-) wiec wszystko mozliwe ;-)

Zgadzam się z Bluebell, a po co od razu woda z glukozą? Daj dziecku samą wodę. Niech się nauczy pić niesłodzone rzeczy. Po co ma mieć problemy z zębami...już o tym dyskutowałyśmy zresztą. Wg mnie dziecko poznaje smaki i jest duża szansa, że polubi to, co będziemy mu serwować. Ja w każdym razie bym nie słodziła.
No fakt, od razu czysta woda może nie posmakować, ale kilka razy bym popróbowała.
:tak::tak::tak:
dziewczyny a ja niczym nie dopajam malego, ani woda, ani zadnymi herbatkami ???czy to źle???:confused::confused::confused:
Jeżeli się nie domaga nie ma potrzeby dopajania. :-)

jasne, ze od 3 miecha można miec zęby

nie wiem tylko o co chodzi z tą biegunka jak rosna zęby czy cos dawac czy nie... ale pewnie jak zeby nam pójdą to szybko sie dowiemy co i jak :-)

a mojej siorki kolezanka z klasy urodzila core z dwoma dolnymi jedynkami. wierzcie lub nie ale tak bylo bo widzialam jej tyg dzidzie z zebami

reklama
klucha wierzę ci bo ja też widziałam noworodka z jednym zębem hi hi

A mój mały jest tylko na butli i nawet w upały nie chce pić, kompletnie nic!!!! Pociągnie 2 łyki i jak poczuje że to nie mleko to od razu ryk!:wściekła/y:
Pytałam sie pediatry czy można tak nic nie pić, powiedziała żebym nadal próbowała jak będę uważała że może mu sie chcieć pic, a jak nie będzie pił tzn że nie potrzebuje. Sama nie wiem, tylko mleko(bebilon pepti)? A co wy o tym sądzicie?

Do góry