reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

U mnie pory dzienne są zupełnie rozregulowane; czasami sypia jak noworodek z przerwą na karmienie i przewijanie, a czasami tylko 2,3 razy po 30 minut. Wczoraj np. zasnęła mi po 16 i obudziła sie dopiero koło 21 na nocne karmienie. Noc przespała normalnie, tylko że rano ją kąpałam i boję się zmiany trybu.

reklama
mój super sobie na plaży radzi, cały czas jest w cieniu, no chybaże idziemy do wody pomoczyć nogi młodemu, ma na sobie bodziaka i czapeczkę, ale on ma już swój rytm, je co 2, 2 i pół h, potem jest czas zabawy, a potem drzemka 30 min. - 1 h, a potem znów to samo

A ponieważ w godoli nie chce za bardzo leżeć, bo nic nie widzi, mamy inny patent ;-)

a ja mam zmartwienie bo Alus wcale pic nie chce,Czytalam w gazecie dzieciowej ze na 1kg wagi dziecka przypada 100ml wody czyli Alus powinnien pic ok 600ml dziennie a u nas ja jest 200 wypite to sukces

a ja mam zmartwienie bo Alus wcale pic nie chce,Czytalam w gazecie dzieciowej ze na 1kg wagi dziecka przypada 100ml wody czyli Alus powinnien pic ok 600ml dziennie a u nas ja jest 200 wypite to sukces

wg mnie Twój synek pije tyle, ile potrzebuje:) gdyby chciał więcej, na pewno by się upomniał. nie martw się. a co do gazet, poradników itd. to jak kiedyś pisała Gabi - przede wszystkim dystaaaaans.

tak myslisz?bo ja sie naczytalam ze sie zapadnie ciemiaczko i ze w ogole tragedia:baffled: czasem jak jest glodny to go oszukuje i daje wode no ale wtedy troszke mniej zjada.Myslisz ze to prze te upaly dzieciaki mniej jedza?

A z ciemiączkiem ciekawa sprawa. Wystraszyłam się ostatnio, że moje małej się zapadło.Trochę wklęśnięte było- czułam pod palcami. Poleciałam pediatry, a ta "Pani chyba nie widziała zapadniętego ciemiączka". Lekkie wklęśnięcie to nic takiego - normalna sprawa.
Ja też uważam, że Twój synek pije ok. Nie ma co zbytnio poić;) Upomni się....na 100%

wg mnie Twój synek pije tyle, ile potrzebuje:) gdyby chciał więcej, na pewno by się upomniał. nie martw się. a co do gazet, poradników itd. to jak kiedyś pisała Gabi - przede wszystkim dystaaaaans.
Racja. Słuchaj swojego synka, na pewno zakomunikuje Ci jeżeli będzie chciał pić. ;-)
A poza tym 600ml dziennie dodatkowo do mleka to, według mnie, bardzo dużo. :sorry2:

reklama
Do góry