reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

U mnie pory dzienne są zupełnie rozregulowane; czasami sypia jak noworodek z przerwą na karmienie i przewijanie, a czasami tylko 2,3 razy po 30 minut. Wczoraj np. zasnęła mi po 16 i obudziła sie dopiero koło 21 na nocne karmienie. Noc przespała normalnie, tylko że rano ją kąpałam i boję się zmiany trybu.

reklama
mój super sobie na plaży radzi, cały czas jest w cieniu, no chybaże idziemy do wody pomoczyć nogi młodemu, ma na sobie bodziaka i czapeczkę, ale on ma już swój rytm, je co 2, 2 i pół h, potem jest czas zabawy, a potem drzemka 30 min. - 1 h, a potem znów to samo

A ponieważ w godoli nie chce za bardzo leżeć, bo nic nie widzi, mamy inny patent ;-)

a ja mam zmartwienie bo Alus wcale pic nie chce,Czytalam w gazecie dzieciowej ze na 1kg wagi dziecka przypada 100ml wody czyli Alus powinnien pic ok 600ml dziennie a u nas ja jest 200 wypite to sukces

a ja mam zmartwienie bo Alus wcale pic nie chce,Czytalam w gazecie dzieciowej ze na 1kg wagi dziecka przypada 100ml wody czyli Alus powinnien pic ok 600ml dziennie a u nas ja jest 200 wypite to sukces

wg mnie Twój synek pije tyle, ile potrzebuje:) gdyby chciał więcej, na pewno by się upomniał. nie martw się. a co do gazet, poradników itd. to jak kiedyś pisała Gabi - przede wszystkim dystaaaaans.

tak myslisz?bo ja sie naczytalam ze sie zapadnie ciemiaczko i ze w ogole tragedia:baffled: czasem jak jest glodny to go oszukuje i daje wode no ale wtedy troszke mniej zjada.Myslisz ze to prze te upaly dzieciaki mniej jedza?

A z ciemiączkiem ciekawa sprawa. Wystraszyłam się ostatnio, że moje małej się zapadło.Trochę wklęśnięte było- czułam pod palcami. Poleciałam pediatry, a ta "Pani chyba nie widziała zapadniętego ciemiączka". Lekkie wklęśnięcie to nic takiego - normalna sprawa.
Ja też uważam, że Twój synek pije ok. Nie ma co zbytnio poić;) Upomni się....na 100%

wg mnie Twój synek pije tyle, ile potrzebuje:) gdyby chciał więcej, na pewno by się upomniał. nie martw się. a co do gazet, poradników itd. to jak kiedyś pisała Gabi - przede wszystkim dystaaaaans.
Racja. Słuchaj swojego synka, na pewno zakomunikuje Ci jeżeli będzie chciał pić. ;-)
A poza tym 600ml dziennie dodatkowo do mleka to, według mnie, bardzo dużo. :sorry2:

reklama
Do góry