reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Nie mogę dobrać dla Julci szamponu :(. Co który wypróbujemy - klapa. Krostki u nasady czoła i we włoskach. Testowaliśmy już Bambino, J&J rumiankowy a teraz Hipp. Zostaje przy myciu włosków tylko mydłem (Bambino)...
Ja, podobnie jak Kamile, kąpię Juliana w samej wodzie i wszystko jest w porządku. :-) U nas - im mniej kosmetyków tym lepiej. :-)

reklama
Nasz maluszek nockę zaczyna 21-22, pobudka około 4 na jedzonko i niestety około 6, 6.30 już jest wyspany, zadowolony i chce sie bawić ;-)Czasem mi jeszcze przyśnie na godzinkę po porannym karmieniu około 8 ale wysypiam sie i jestem zaowolona:-) Za to rytmu dnia nie udało nam się jeszcze osiagnać:sorry2:
U mnie podobnie. :-)
Około 21 kąpanie i potem jedzenie, pierwsza pobudka na jedzenie około 5, następna za dwie godziny. Tak więc jestem wyspana i zadowolona. :-)

U mnie ok 20 kąpiel, jedzonko i wkładam mała do łóżeczka daje pieluszkę i smoka i zasypia, budzi sie 1-2 na karmionko, a poźniej już co 2-3 godziny

Ja na nocki nie mogę narzekać bo po kąpieli usypiamy około 21 i śpimy do 4 później przed 7 kolejne karmienie... oczywiście to w zwykły dzień bo teraz przy większych upałach mały chciał dodatkowo jeść(pić) o 2... nie mamy też problemu z dłuższymi wyjściami wtedy jemy zaraz po powrocie do domku i standard pobudka o 4 i o 7

wszystko +/- 05h

Mamy kolejny sukces na koncie!!!
młody pije wodę bez glukozy!! Żywiec zdrój tylko nieprzegotowany... myślicie że bardzo źle robię że nieprzegotowuję jej wcześniej? Tak wyszło, bo za mały zapas jego wody wzięłam na plażę, no i z braku dałam mu swojej, a glukoza poszła w odstawkę!

Hejka!
To chyba te upały tak wpływaja na nasze dzieciątka, ze zaczynają pić. Nasz jak do tej pory nie chciał nawet spojrzeć na butle z herbatką, tak teraz potrafi wydoić 100 ml herbatki rumiankowej, bądź na trawienie Hipp i jeszcze sie domaga. Nawet jak dałam mu samej wody przegotowanej bez glukozy (Żywiec Zdrój) to też ładnie pił i bez marudzenia.

Mamy kolejny sukces na koncie!!!
młody pije wodę bez glukozy!! Żywiec zdrój tylko nieprzegotowany... myślicie że bardzo źle robię że nieprzegotowuję jej wcześniej? Tak wyszło, bo za mały zapas jego wody wzięłam na plażę, no i z braku dałam mu swojej, a glukoza poszła w odstawkę!

Spaczyna ja tez zastanawiałam się czy taka mineralkę trzeba gotowac, czy nie, ale troche się bałam podac nieprzegotowaną, więc za kazdym razem gotuję.

A tak w ogóle to dzien dobry, bo nawet się nie przywitałam:-)

reklama
Na razie czekam aż krostki zejdą.

Kosmetyków nie używamy dużo. Lubię serię Bambino; z niej wybrałam do codziennego mycia mydełko, oliwkę do natłuszczania głowy, a do podcierania pupy na spacerach - chusteczki. Po kąpieli uzywam mleczka Mustela . I tyle. Kąpiemy się od urodzenia w wodzie z rumiankiem. Tylko te włoski - może faktycznie kupię Oilatum, ale to już ostatni test. Czy to o ten produkt chodzi? Po cichu zastanawiam się nad Szamponem w piance dla noworodków bo mleczko nam pasuje. Używał ktos?

Co do picia nieprzegotowanej mineralnej, dałabym tylko ze świeżo otwartej butelki.
A w ogóle jak taki maluch na plaży sobie radzi?

Do góry