reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Moj Filipek po kapieli i jedzonku okolo 21 spi juz w lozeczku. Potem na spiocha karmie go przed pojsciem spac okolo 23-24 i potem jedzonko o 4 i wstaje od 7-8.
Chcialabym odzwyczaic Filipa od karmienia o 4 ale nie wiem jak sie do tego zabrac. :confused::confused:

reklama
Nie mogę dobrać dla Julci szamponu :(. Co który wypróbujemy - klapa. Krostki u nasady czoła i we włoskach. Testowaliśmy już Bambino, J&J rumiankowy a teraz Hipp. Zostaje przy myciu włosków tylko mydłem (Bambino)...

Nasz maluszek nockę zaczyna 21-22, pobudka około 4 na jedzonko i niestety około 6, 6.30 już jest wyspany, zadowolony i chce sie bawić ;-)Czasem mi jeszcze przyśnie na godzinkę po porannym karmieniu około 8 ale wysypiam sie i jestem zaowolona:-) Za to rytmu dnia nie udało nam się jeszcze osiagnać:sorry2:

Patewka my używamy do mycia głowki szamponiku Oilatum i sobie chwalimy,mały nie ma zadnych krostke ani nie mial ciemnieniuchy-szampon ładnie myjke włoski :tak: takze polecam;-)

A moj Oliver robi dwie kupki dziennie na Bebilonie pepti,bez wysiłku zupelnie,sa żółte ale ja dodaje do mleka Nutriton bo mały ulewa:baffled:

reklama
kurde to ja chyba dam tego soku Alexowi...ja nie wiem ale znow sie nam te kupy rozregulowaly.Jak juz pisalam odstawilam dicoflor na jakis czas i kupy sie zatrzymaly--tzn jedna na 4 dni i to po czopku.Teraz daje mu dicoflor juz 4 dzien a kupa byla tylko jedna.Wiem ze zaraz napiszecie ze dzieci nawet tydzien nie robia ale do mnie to nie przemawia i po prostu czuje ze on powinien czesciej.Herbatka rumiankowa tez nie pomaga.Kurcze to moja wina:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a juz bylo tak pieknie to ja glupia musialam ten probiotyk odstawic

moze macie jescze jakies tajemne sposoby na wywolanie kupska???odpada grzebanie w pupie czym kolwiek

Moj danielek tez robi kupki co 4 dni a to po zmianie mleka na nan1 pije je juz 4 tyg i poprawy nie ma ale bylam z tym u lekarza i powiedziala mi ze jesli dziecko skoczy 3 miesiace to mam mu zaczac podawac soki owocowe i wtedy kupki sie unormuja a jak narazie nie bedzie mu dawala zadnych probbiotykow jesli po soczkac nie bedzie lepiej to mam wrocic i wtedy cosik przepisze.

Do góry