reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Moj Filipek po kapieli i jedzonku okolo 21 spi juz w lozeczku. Potem na spiocha karmie go przed pojsciem spac okolo 23-24 i potem jedzonko o 4 i wstaje od 7-8.
Chcialabym odzwyczaic Filipa od karmienia o 4 ale nie wiem jak sie do tego zabrac. :confused::confused:

reklama
Nie mogę dobrać dla Julci szamponu :(. Co który wypróbujemy - klapa. Krostki u nasady czoła i we włoskach. Testowaliśmy już Bambino, J&J rumiankowy a teraz Hipp. Zostaje przy myciu włosków tylko mydłem (Bambino)...

Nasz maluszek nockę zaczyna 21-22, pobudka około 4 na jedzonko i niestety około 6, 6.30 już jest wyspany, zadowolony i chce sie bawić ;-)Czasem mi jeszcze przyśnie na godzinkę po porannym karmieniu około 8 ale wysypiam sie i jestem zaowolona:-) Za to rytmu dnia nie udało nam się jeszcze osiagnać:sorry2:

Patewka my używamy do mycia głowki szamponiku Oilatum i sobie chwalimy,mały nie ma zadnych krostke ani nie mial ciemnieniuchy-szampon ładnie myjke włoski :tak: takze polecam;-)

A moj Oliver robi dwie kupki dziennie na Bebilonie pepti,bez wysiłku zupelnie,sa żółte ale ja dodaje do mleka Nutriton bo mały ulewa:baffled:

reklama
kurde to ja chyba dam tego soku Alexowi...ja nie wiem ale znow sie nam te kupy rozregulowaly.Jak juz pisalam odstawilam dicoflor na jakis czas i kupy sie zatrzymaly--tzn jedna na 4 dni i to po czopku.Teraz daje mu dicoflor juz 4 dzien a kupa byla tylko jedna.Wiem ze zaraz napiszecie ze dzieci nawet tydzien nie robia ale do mnie to nie przemawia i po prostu czuje ze on powinien czesciej.Herbatka rumiankowa tez nie pomaga.Kurcze to moja wina:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a juz bylo tak pieknie to ja glupia musialam ten probiotyk odstawic

moze macie jescze jakies tajemne sposoby na wywolanie kupska???odpada grzebanie w pupie czym kolwiek

Moj danielek tez robi kupki co 4 dni a to po zmianie mleka na nan1 pije je juz 4 tyg i poprawy nie ma ale bylam z tym u lekarza i powiedziala mi ze jesli dziecko skoczy 3 miesiace to mam mu zaczac podawac soki owocowe i wtedy kupki sie unormuja a jak narazie nie bedzie mu dawala zadnych probbiotykow jesli po soczkac nie bedzie lepiej to mam wrocic i wtedy cosik przepisze.

Do góry