reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Bluebell mój Aluś też robi kupkę raz na 3-4 dni, ale nie sprawia wrażenia żeby Mu było jakoś źle więc nie wkraczam z niczym. Tylko jak wygniata początek kupy to mocno sie pręży ale bez płaczu, dalsza część kupola to rzadka leci jak musztarda.

reklama
sluchajcie kupa jest normalna na poczatku i na koncu:tak: problem tylko polega na tym ze jak juz sie zdecyduje robic to potem trzeba prac posciel,jego ubranka i zmywac gowienko z pleckow:tak:
Patewka u nas bylo wsio ok na dicoflorze wczesniej.Robil kupki ze 3dziennie.Potem przerwalam kuracje bo stwierdzilam ze Beb.Pepti ma probiotyki.No ale wszystkie kwietniowki dodatkowo stosowaly probiotyki wiec i ja wrocilam.No i teraz jest wlasnie tak.Ale moze jescze sie unormuje.To dop 4 dni brania.

bluebell ja tez myslę że nie masz sie czym martwić skoro kupa jest normalna, może to Bebilon tak działa. Mój mały też jest na B.Pepti i wczesniej robił kupy co 2 dni, potem co 3, a teraz co 4 dni. Ale ja nie ingeruję, bo kupa miękka. Ani probiotyków żadnych nie daję. Mleko matki, czy sztuczne ( a teraz są b.dobre, nie to co kiedyś) są tak dobrze przyswajalne, że niewiele zostaje do wydalenia.

Postanowiłam założyć osobny wątek poświęcony wyłącznie spaniu naszych maluszków :) Bo to dzięki tym chwilom mama może odpocząć. A jak małe nie śpi - ....

U mnie przez upały Julka śpi mało. Na spacery staram się iść po 16, kiedy robi się chłodniej. Nie ukrywam, że łatwiej było jak w dzień ładnie po 2 -3 godzinki spała, z przerwą na karmienie i pielęgnacje. W nocy sen ma długi 6,7 godzin, potem karmienie cycem (przez sen) co 2 godz. To nocne tak bardzo mnie z rytmu nie wybija, bo w ciąży dostałam niezły wycisk od własnego pęcherza - - co godz. w w c;)

A jak jest u Was?

moja mala robi kupe co dwa dnni i to zawsze jak poczujesz zapaszek to idziesz po nowe ciuszki bo 8 na 10 kup wyleci z kazdej strony :-D

Ja narzekac niemoge bo Patryczek spi prawie caly czas a jak niespi to grzeczniutko sie bawi:-) a co do nocnego spania to 21 cyc i spanie o 7 pobudka na cyca i troche zabawy:tak::-)

nocne spanie u nas super

wracam z spaceru ok 19 a o 20 maks 21 kapiel cyc i od razu idzie spac spi do ok 3 maks 5 cyc i dalej kimono:-)

U nas spanie to dosłownie rewelacja, chociaż czasem aż mi głupio że tak mało mam Alexa nieśpiącego.
Zasypia przeważnie o 20.00 czasem wcześnie czasem ciut później, a pobudka nie wcześniej jak o 6.00, głównie o 7.00 się budzi.
I to tak odkąd skończył półtora miesiąca.
W ciągu dnia są drzemki po 20-30min i jedno spanko koło 1-2 godz.

reklama
Kajcio śpi już we własnym łóżeczku :-) 22 - 23 zasypia, budzi się około 3 i 6 na papu, wstajemy od 7 do 9, mam nadzieję, że to się jeszcze unormuje bardziej, choć i tak jestem zadowolona :-)

Do góry