reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Bluebell mój Aluś też robi kupkę raz na 3-4 dni, ale nie sprawia wrażenia żeby Mu było jakoś źle więc nie wkraczam z niczym. Tylko jak wygniata początek kupy to mocno sie pręży ale bez płaczu, dalsza część kupola to rzadka leci jak musztarda.

reklama
sluchajcie kupa jest normalna na poczatku i na koncu:tak: problem tylko polega na tym ze jak juz sie zdecyduje robic to potem trzeba prac posciel,jego ubranka i zmywac gowienko z pleckow:tak:
Patewka u nas bylo wsio ok na dicoflorze wczesniej.Robil kupki ze 3dziennie.Potem przerwalam kuracje bo stwierdzilam ze Beb.Pepti ma probiotyki.No ale wszystkie kwietniowki dodatkowo stosowaly probiotyki wiec i ja wrocilam.No i teraz jest wlasnie tak.Ale moze jescze sie unormuje.To dop 4 dni brania.

bluebell ja tez myslę że nie masz sie czym martwić skoro kupa jest normalna, może to Bebilon tak działa. Mój mały też jest na B.Pepti i wczesniej robił kupy co 2 dni, potem co 3, a teraz co 4 dni. Ale ja nie ingeruję, bo kupa miękka. Ani probiotyków żadnych nie daję. Mleko matki, czy sztuczne ( a teraz są b.dobre, nie to co kiedyś) są tak dobrze przyswajalne, że niewiele zostaje do wydalenia.

Postanowiłam założyć osobny wątek poświęcony wyłącznie spaniu naszych maluszków :) Bo to dzięki tym chwilom mama może odpocząć. A jak małe nie śpi - ....

U mnie przez upały Julka śpi mało. Na spacery staram się iść po 16, kiedy robi się chłodniej. Nie ukrywam, że łatwiej było jak w dzień ładnie po 2 -3 godzinki spała, z przerwą na karmienie i pielęgnacje. W nocy sen ma długi 6,7 godzin, potem karmienie cycem (przez sen) co 2 godz. To nocne tak bardzo mnie z rytmu nie wybija, bo w ciąży dostałam niezły wycisk od własnego pęcherza - - co godz. w w c;)

A jak jest u Was?

moja mala robi kupe co dwa dnni i to zawsze jak poczujesz zapaszek to idziesz po nowe ciuszki bo 8 na 10 kup wyleci z kazdej strony :-D

Ja narzekac niemoge bo Patryczek spi prawie caly czas a jak niespi to grzeczniutko sie bawi:-) a co do nocnego spania to 21 cyc i spanie o 7 pobudka na cyca i troche zabawy:tak::-)

nocne spanie u nas super

wracam z spaceru ok 19 a o 20 maks 21 kapiel cyc i od razu idzie spac spi do ok 3 maks 5 cyc i dalej kimono:-)

U nas spanie to dosłownie rewelacja, chociaż czasem aż mi głupio że tak mało mam Alexa nieśpiącego.
Zasypia przeważnie o 20.00 czasem wcześnie czasem ciut później, a pobudka nie wcześniej jak o 6.00, głównie o 7.00 się budzi.
I to tak odkąd skończył półtora miesiąca.
W ciągu dnia są drzemki po 20-30min i jedno spanko koło 1-2 godz.

reklama
Kajcio śpi już we własnym łóżeczku :-) 22 - 23 zasypia, budzi się około 3 i 6 na papu, wstajemy od 7 do 9, mam nadzieję, że to się jeszcze unormuje bardziej, choć i tak jestem zadowolona :-)

Do góry